Cum au fost construite piscinele de la Jocurile Olimpice în doar 36 de zile

septembrie 4, 2024

Compania Myrtha Pools din Italia a instalat două dintre piscinele sale modulare din oțel inoxidabil, pentru Olimpiada de la Paris, în doar 36 de zile.

Piscinele de 50×25 metri au fost folosite pe La Défense Arena din Paris pentru toate evenimentele de înot și polo pe apă, fiind utilizate apoi pentru cursele de para înot la Jocurile Paralimpice.

Acestea au fost folosite pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, iar după ce vor fi demontate odată cu încheierea Jocurilor Paralimpice pe 8 septembrie, vor fi instalate definitiv în Seine-Saint-Denis.

Au fost folosite 47 de tone de componente patentate Myrtha din oțel inoxidabil, construcțiile începând cu un cadru de bază din oțel ce a format perimetrul piscinelor, ancorate chimic pe bază de beton. Pereții piscinelor sunt panouri din aliaj bogat în crom, laminate la cald cu un PVC laminat și prinse împreună.

La fiecare îmbinare a existat un contrafort din oțel ancorat de beton, făcând structura robustă, dar elastică. Finisajele din faianță, sticlă și piatră au fost personalizate pentru fiecare instalație.

În plus, piscinele au fost dotate cu sisteme de jgheab patentate Myrtha. Aceste sisteme necesită cu 50% mai puține emisii de dioxid de carbon în comparație cu metodele clasice de construire a piscinelor din beton. După Jocurile Paralimpice, membrana pardoselii va fi reciclată 100%.

Directorul executiv Myrtha, Roberto Colletto, a declarat că „tehnologia și materialele noastre avansate ne-au permis să facem față provocării de 36 de zile, asigurând cea mai bună experiență pentru sportivi și spectatori”.

Myrtha a furnizat, de asemenea, o piscină de 70 m lungime pentru Centrul Acvatic Olimpic de lângă Stade de France, o piscină permanentă ancorată pe o placă de beton care a fost folosită pentru scufundări, înot artistic și jocuri de polo pe apă în timpul Jocurilor Olimpice.

Imaginile aparțin (c) Myrtha Pools