Pe scurt:
- 12-16 iunie, la Romexo, București, nZEB dorește să schimbe modul în care se construiește în România.
- 1-3 noiembrie, are loc a doua ediție a evenimentului, în Cluj-Napoca.
- Sunt așteptați peste 15.000 de specialiști și persoane interesante. Pe cele 3 scene, vor fi prezenți peste 50 de speakeri și 150 de expozanți, care vor oferi peste 27 de workshop-uri și 20 de ore de know-how în industrie.
Pe larg:
nZEB este cel mai mare eveniment local din domeniul construcțiilor eficiente energetic, iar între 14-16 iunie 2024 vine în premieră la Romexpo, Pavilion B2, București. Acest eveniment are ca scop schimbarea modului în care se construiește în țară, punând totodată la dispoziție publicului know-how-ul integrat despre termenul de casă pasivă și standardele nZEB.
Luându-și inspirație din evenimentele europene majore ale domeniu, expoziția dorește să devină evenimentul primordial de profil din Europa de Est și Sud-Est, cu scopul de a accelera tranziția către construcțiile eficiente și independente energetic. nZEB se va desfășura în două ediții, prima între 14-16 iunie la București, și în perioada 1-3 noiembrie la Cluj.
Cei care trag pragul expoziției vor avea acces la oameni cheie din industrie, precum ingineri, dezvoltatori imobiliari, arhitecți, constructori, auditori energetici, meșteri, producători de materiale de construcție, sau alți specialiști în eficiența energetică și sustenabilitate.
În ediția de la București sunt așteptați peste 15.000 de specialiști și persoane interesante. Pe cele 3 scene, vor fi prezenți peste 50 de speakeri și 150 de expozanți, care vor oferi peste 27 de workshop-uri și 20 de ore de know-how în industrie. Vor fi incluse conferințe și paneluri de discuție, workshop-uri tematice și interactive, lansări de produs din domeniul materialelor de construcție, certificări live de construcții pasive, iar pentru o experiență completă, evenimentul va avea o zonă de relaxare, de odihnă și food & drinks, dar și un business lounge.
,,nZEB Expo este un pas important în direcția construcțiilor sustenabile în România, puțin dezvoltată la momentul actual. Ne dorim ca acest eveniment să devină un punct de referință regional pentru toți cei interesați de eficiența energetică și de construcțiile viitorului. Misiunea noastră este să educăm publicul asupra principiilor nZEB și de casă pasivă, oferindu-le informațiile necesare pentru a construi corect și sustenabil, respectiv să-i ghidăm prin tot procesul realizării unei construcții eficiente energetic. Pe termen lung, ne propunem să avem un rol semnificativ în accelerarea tranziției către clădiri nZEB și pasive, aducând împreună toți factorii relevanți din industrie și promovând cele mai noi tehnologii și materiale din domeniul construcțiilor sustenabile.”
Marius Șoflete, inginer proiectant de case pasive și co-organizator nZEB Expo