Izolația continuă: Cum îndeplinește nevoile constructorilor de astăzi?

iunie 5, 2024

În industria construcțiilor, îndeplinirea cerințelor de eficiență energetică și integritate structurală  a devenit tot mai esențială pentru constructori. Arhitecții, dezvoltatorii și antreprenori sunt tot mai atrași de noile tendințe, dar și de costurile salvate pe termen lung.

În acest context, izolația continuă devine una din soluțiile preferate, iar cei care ajung să aleagă astfel de materiale vor putea prezenta beneficiile potențialilor clienți pentru a genera mai multe venituri.

Ce este izolația continuă?

Spre deosebire de izolația tipică instalată între elementele cadrelor, cea continuă asigură o izolație termică neîntreruptă pentru performanțe de neegalat. Mai mult, în comparație cu metodele tradiționale de izolare care de multe ori pot prezenta spații goale devenind în cele din urmă susceptibile la puntea termică, cea continuă reduce transferul de căldură și îmbunătățește eficiența energetică.

Profesioniștii din domeniu ar descrie-o ca “o pătură mare (a big blanket)”, fiindcă înconjoară întreaga structură. Aceste produse din spumă și plastic pot la fel de bine servi și ca barieră rezistentă la apă și la aer, oferind o soluție 3-în-1 pentru anveloparea unei clădiri.

Indiferent de nume  – de la placă de spumă sau panou de spumă, și până la înveliș izolat din plastic și spumă, eng: foam plastic insulating sheathing (FPIS) – acest produs revoluționează industria construcțiilor.

Avantajele utilizării izolației continue

Există o varietate de opțiuni de izolație pentru construcții rezidențiale și comerciale, iar două opțiuni populare sunt polistirenul polyso și grafit (GEPS). Deși ambele tipuri vin cu beneficiile lor, izolația polyso se remarcă prin rezistența la căldură și capacitatea de a obține valori R ridicate într-un design mai subțire.

Izolația continuă oferă un nivel mai ridicat de performanță termică, contribuind la reducerea costurilor de încălzire și răcire pentru proprietari. Atunci când este folosită alături de ferestre și uși de înaltă performanță, sau chiar de un sistem HVAC, devine soluția perfectă pentru scorurile HERS (Home Energy Rating System) mai mici, deși nu este o clasificare întâlnită la noi.

Aceasta îmbunătățește, de asemenea, confortul general al ocupanților prin menținerea unor temperaturi interioare mai consistente, fiind un criteriu extrem de important atât în ​​sezonul de vară, cât și în cel de iarnă sau în orice regiune sau zonă climatică.

In infograficul de mai jos, putem observa 8 avantaje ale utilizării izolației continue:

Dacă ar fi să numim o concepție greșită despre izolația continuă, este că e potrivită doar pentru construcțiile noi. In realitate, poate fi folosită și în aplicații de modernizare pentru structurile existente care au nevoie de o creștere a performanței termice.

Poză copertă: toate drepturile aparțin (c) OX Engineered Products