Interviu exclusiv cu Robert Schneider, director vânzări NUMAI UȘI

iulie 1, 2025

Pe o piață aflată în continuă transformare, în care calitatea și inovația fac diferența, NUMAI UȘI s-a impus ca un lider important în Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 25 de ani. Printr-un mix echilibrat între producție proprie și distribuție, compania pune accent pe servicii personalizate și consultanță de top.

În acest interviu, Robert Schneider, Director Vânzări, ne oferă o perspectivă asupra evoluției companiei, tendințelor actuale și provocărilor din industria ușilor din România.

Ne puteți spune, pe scurt, cine este NUMAI UȘI și ce vă diferențiază pe piața ușilor?

Numai Uși este primul jucător pe piața ușilor din Cluj-Napoca. Am început activitatea în 1995, inițial eram producători, iar în 2002 am devenit distribuitori de uși de interior. Cu riscul de a spune un clișeu, la noi satisfacția clientului este pe primul loc; la noi nu cumperi doar un produs, ci ai garanția că vei primi cea mai bună consultanță, cât și ghidare, indiferent că cumperi o ușă sau o sută de uși.

Ce face brandul Bertolotto Porte atât de special și de ce ați ales să-l reprezentați în România?

Brandul Bertolotto Porte pune accent pe dezvoltare continuă. Au o linie de producție complet automatizată; aici mă refer la faptul că 80 de angajați produc 800 de uși pe zi. Ei au început, în urmă cu mai bine de 10 ani, să cumpere și să integreze în portofoliul lor atât companii concurente, cât și furnizori. Sunt lideri în trenduri; prima oară vezi un finisaj nou la Bertolotto, iar ulterior îl implementează majoritatea producătorilor de uși din lume. Sunt pionieri în implementarea proceselor JIT (Just in Time).

Cine vede ambalajul unei uși Bertolotto înțelege nivelul de calitate la care lucrează fabrica respectivă; anume acest lucru se vede direct de pe ambalaj, inclusiv acest proces este făcut de roboți.

Motivul principal pentru care am ales să reprezentăm brandul Bertolotto este faptul că noi am pus, tot timpul, în cei 30 de ani de activitate accentul pe client și pe oferirea de servicii de cea mai înaltă calitate, cât și produse, iar Bertolotto este un partener ce ne ajută să aducem la viață această viziune.

Am observat că, în ultimii 5 ani, trendul este ascendent în zona produselor premium. Oamenii și-au dat seama că prin achiziția unui produs premium, costul este de mult uitat atunci când calitatea încă triumfă.

Care sunt tendințele actuale în materie de uși, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional?

Dacă, în urmă cu 5 ani, vorbeam de o dominare a pieței ușilor albe, acum au revenit în trend tonurile de culoare calde și design-urile minimaliste. Din punct de vedere funcțional, oamenii optează pentru feronerii silențioase, cât și pentru uși care oferă o izolație fonică ridicată.

Aici vreau să subliniez un punct foarte important, anume că ușile cu miez din PAL tubular nu oferă o izolație fonică sporită, ci doar ușile cu un miez din material fonoabsorbant. Produsele Bertolotto au agremente internaționale care atestă izolația fonică a ușii, nu doar a materialului care este folosit.

Cum se reflectă aceste trenduri în portofoliul NUMAI UȘI? Ce modele sau materiale sunt în top acum?

În momentul de față, unul dintre cele mai vândute produse este finisajul Cashmere. Aici vorbim de un finisaj laminat de înaltă rezistență, cât și echiparea ușilor cu kit-ul „One” de izolație acustică de la Bertolotto. Acest kit agrementează ușa la o izolație fonică de 29 dB.

Ce inovații tehnologice sau materiale noi vedeți că devin tot mai populare?

Devin din ce în ce mai populare materialele hidrofobe, cât și feroneriile speciale. Un bestseller este sistemul Touch de la AGB; acest sistem permite unei uși Filomuro să fie deschisă prin simpla împingere, fără a acționa un mâner.

Cum influențează arhitecții decizia finală privind alegerea ușilor într-un proiect?

Arhitectul are un cuvânt greu de spus în decizia finală a clientului. Deoarece majoritatea clienților nu au experiență în domeniul construcțiilor, de cele mai multe ori arhitectul este și o călăuză, care ghidează clientul prin toate etapele, inclusiv în alegerea materialelor și a finisajelor.

Oferiți servicii speciale sau consultanță dedicată pentru profesioniștii din arhitectură și design interior?

Pe scurt, da. Noi avem un motto intern: „Este imposibil să nu găsești soluție tehnică.” Lucrăm intens împreună cu arhitecți și designeri pentru a găsi cea mai bună soluție.

Ce caută astăzi consumatorul de uși, în afară de aspect și preț?

Consumatorul de uși caută funcționalitate, calitate și un termen de livrare mediu spre 4 săptămâni, pe care noi îl onorăm. Cel mai important aspect pe care îl caută consumatorul este un partener strategic care să preia toată responsabilitatea. Eu tot timpul spun: „Alegerea este a ta, responsabilitatea este a noastră.”

Ce schimbări ați observat în comportamentul cumpărătorilor în ultimii ani?

Consumatorul de uși a devenit mai educat, vine și își cumpără ușile din timp și dorește calitate; prețul nu mai este un factor atât de important în decizie.

Care sunt principalele provocări cu care vă confruntați pe piața de uși din România?

În ciuda faptului că avem un consumator de uși mai educat, majoritatea încă nu au acces la informațiile necesare și ne întâlnim des cu situații de genul că vin la noi după ce au cumpărat uși cu izolație fonică din altă parte, care, de fapt, nu oferă izolația fonică promisă. Aici este foarte important să ne uităm pe fișa tehnică și să întrebăm dacă materialul oferă izolația fonică precizată sau toată ușa.

Ce ar trebui să știe un cumpărător înainte să aleagă o ușă pentru locuința sau spațiul său?

Pe lângă aspectele estetice și de asortare a ușilor cu pardoseala, ar trebui să știe că ușile se aleg în faza incipientă a proiectului și se montează la finalul acestuia.

Credeți că vom vedea o integrare mai mare a tehnologiilor smart sau soluții customizate?

Cu siguranță vom întâlni din ce în ce mai multe soluții smart și customizate. Dacă până acum vorbeam de sisteme smart în domeniul ospitalității și sănătății, în ultimii 2 ani am înregistrat o creștere a acestor sisteme în domeniul rezidențial.

Cererea de sisteme smart de închidere, cât și de soluții customizate, a crescut odată cu creșterea imobilelor de tip smart. Sistemele sunt compatibile atât cu protocolul KNX, cât și cu protocolul Loxone. În momentul de față este o piață tânără, care are un potențial enorm de creștere și cu siguranță o va înregistra în următorii 5 ani.

Dacă ați putea aduce o schimbare majoră pe piața ușilor din România, care ar fi aceea și cum credeți că ar influența industria?

Din experiență, consider că zona unde schimbarea majoră este cel mai necesară ar fi în spitale, unde aș impune folosirea materialelor germofobe și a materialelor de înaltă rezistență și durabilitate. Diferiții campioni locali la uși ar fi nevoiți să ofere soluții conforme cerințelor.

Aș ține să zic că și respectarea unei dimensiuni standard, cât și montarea unui contratoc în faza de zidărie, așa cum se face în Germania, Austria și Italia, ar fi un plus major. Atunci ar exista un standard; acest aspect ar duce la timpi de livrare și instalare mai mici.

Care este viziunea dumneavoastră pentru viitorul companiei și ce obiective sperați să atingeți în anii următori?

Viziunea noastră este educarea continuă a consumatorului. Un consumator educat este un consumator care ia decizii asumate și benefice pe termen lung.

În următorii 5 ani, dorim să lărgim portofoliul de produse aflate în stoc, cât și automatizarea proceselor operaționale.

Robert Schneider

Urmărește activitatea NUMAI UȘI pe:
Website | Facebook | Instagram