Pe scurt:
- Valoarea proiectului de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Craiova este de 115 milioane de euro
- Noul terminat va fi inaugurat până la finalul anului
- Lucrările de execuție sunt realizate de asocierea Construcții Erbașu SA – Grup Primacons – Vahostav – SK
Pe larg:
Potrivit Construcții Erbașu, lucrările de extindere a Aeroportului Internațional Craiova au ajung la stadiul fizic de execuție de 80%. O evoluție impresionantă se înregistrează la clădirea noului terminal, lucrându-se la exterior, la montarea parasolarelor, închiderea terasei, dar și la interior, la toate tipurile de instalații și compartimentări.
Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a transmis că, „la parter, compartimentarea este deja realizată în proporție de 90%, în timp ce la etaj se lucrează în ritm susținut la montarea structurilor metalice. De asemenea, se lucrează simultan la toate instalațiile: electrice, termice, sanitare, de ventilare și climatizare și de combatere a incendiilor. Până în acest moment, progresul fizic la clădirea terminalului se apropie de 75%. La exterior, operațiunile din acest moment se concentrează pe infrastructura de mișcare, unele obiective din proiect, cum sunt platformele de îmbarcare-debarcare, de întoarcere pe pista sau de degivrare a navelor, fiind aproape gata.”
Lucrările de execuție ale Aeroportului Internațional Craiova sunt realizate de asocierea Construcții Erbașu SA – Grup Primacons – Vahostav – SK, șantierul deschizându-se în luna februarie a anului 2023. Se estimează ca noul terminal va fi inaugurat până la finalul anului.
Valoarea acestui proiect de extindere și modernizare s-a ridicat la aproximativ 115 milioane de euro, cu finanțare din fonduri europene și co-finanțare din partea Aeroportului International Craiova și a CJ Dolj.
Suprafața desfășurată a noului terminat este de 31.715 mp, iar la subsolul noii construcții se vor găsi spații destinate carantinei, reținuților sau azilanților, spații tehnice și pentru depozitare, dar și zona pentru procesarea bagajelor.
Holul central este dezvoltat pe două niveluri și va cuprinde sala de așteptare alocată sosirilor, cu monitoare de afișaj pentru curse, zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, spații comerciale și cabinet medical.
Pe de altă parte, parterul clădirii va fi amenajat pentru preluarea fluxurilor de sosiri, separat pentru interne și internaționale, cu zona de preluare a bagajelor și zona pentru controlul pașapoartelor și controlul de securitate.
Etajul a fost conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecări și include zona de control al pașapoartelor și porțile de îmbarcare (două pentru plecări interne, 5 pentru plecări externe), săli de așteptare separate pentru destinațiile interne și cele internaționale, dar și spatii de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Român de Informații, al autorității vamale și al Poliției de Frontieră.