O zi din viața arhitecților peisagiști

noiembrie 13, 2024

Nicio zi nu este la fel în viața unui arhitect peisagist. Această profesie impune o cerere imensă asupra minții, corpului și spiritului. “Este foarte important pentru noi să începem ziua corect cu rutine sănătoase de dimineață, cum ar fi meditația și antrenamentele, pentru a îmbunătăți sănătatea generală, a crește productivitatea și a ajuta la lansarea creativității. În calitate de administratori ai creației și „grădinari pasionați”, de asemenea, avem grijă zilnic de plantele din birou și din casele noastre, apreciind pe deplin numeroasele sale beneficii terapeutice,” a declarat echipa AJM Planning and Design.

O zi obișnuită ar începe adesea devreme cu o vizită la fața locului; fie că este vorba despre întâlnirea cu un nou client, prezentarea planurilor unui client existent sau legătura cu contractorii care construiesc una dintre grădini.

Diminețile sunt pline de ateliere, lucrări administrative și numeroase întâlniri cu clienții și consultanții. Se pregătesc desene de construcție, se conduc discuții detaliate despre revizuiri și îmbunătățiri înainte de a prezenta ideile clienților pentru feedback. Toate acestea fac parte din procesulde proiectare foarte esențial și complex în arhitectura peisajului.

Zi tipică pentru arhitecții de peisaj

Iată o listă de sarcini pe care arhitecții de peisaj le fac în fiecare zi.

  • Discută cu clienții, personalul de inginerie sau arhitecții asupra proiectelor de peisaj.

Sarcini săptămânale și lunare

Iată o listă de sarcini pe care arhitecții de peisaj le fac săptămânal sau lunar.

  • Pregătesc planuri de amplasament, specificații sau estimări de costuri pentru dezvoltarea terenului.

  • Analizează datele despre condiții precum locația amplasamentului, drenajul sau locația structurii pentru rapoarte de mediu sau planuri de amenajare a teritoriului.

  • Dezvoltă materiale de marketing, propuneri sau prezentări pentru a genera noi oportunități de lucru.

  • Inspectează lucrările peisajului pentru a asigura conformitatea cu specificațiile, evaluează calitatea materialelor sau lucrărilor sau sfătuiesc clienții sau personalul de construcție.

  • Pregătesc reprezentări grafice sau desene ale planurilor sau proiectelor propuse.

Fără să lase pietre neîntoarse, se fac cercetări perspicace asupra fiecărui proiect, pentru a se asigura că există o înțelegere empatică deplină a ceea ce au nevoie utilizatorii finali. Aspectele de bunăstare și siguranță trebuie luate în considerare și în faza incipientă de proiectare.

Aventura arhitecților peisagiști continuă în timpul vizitelor pe șantier. Prin experiența fizică a șantierului, aceștia, împreună cu arhitecții, designerii, inginerii și toți ceilalți membri ai echipei de proiect, sunt capabili să potrivească desenele și planurile de construcție cu șantierul real al proiectului și să aducă îmbunătățirile necesare proiectelor. “Nu vedem vizitele pe site ca simple obligații contractuale. Le facem pentru a înțelege ce își doresc clienții noștri ca parte a angajamentului nostru de a oferi servicii de cea mai bună calitate.”