Trăim într-o lume în continuă schimbare, care impune implementarea unei tehnologii de control al accesului mai sigură și cu funcții avansate.
Introducere
Domeniul securității continuă să evolueze, tehnologia se schimbă și ea, iar organizațiile de astăzi beneficiază de o oportunitate fără precedent de a aduce îmbunătățiri în controlul accesului. Cei care pot profita de acest moment accesând noile tehnologii vor putea aborda amenințări de securitate tot mai mari, susținând în același timp nevoia de a oferi experiențe touchless și investiții eficiente în controlul accesului.
Companiile pot folosi deja soluții pentru a trece către tehnologii de control al accesului mai dinamice, care oferă funcționalități îmbunătățite și un nivel mult mai ridicat de securitate.
Trei motive pentru a actualiza tehnologia
Trecerea la soluții mai avansate de control al accesului va constitui o bază pentru abordarea schimbărilor neprevăzute și a amenințărilor de securitate potențiale. Astfel, companiile pot atenua atât riscurile prezente, cât și viitoare, prin trecerea la o soluție mai modernă.
1. Securitatea & confidențialitatea datelor
Securitatea a devenit prioritate in deciziile de afaceri ale companiilor. Totuși, amenințările continuă să apară, iar evenimentele fără precedent din timpul pandemiei au scos la iveală noi vulnerabilități. In primul rând, organizațiile trebuie să-și îmbunătățească infrastructura de control al accesului securizat pentru a adăuga capabilități multi-aplicații, nepierzând din vedere asigurarea securității sistemelor respective și a informațiilor de identificare personală.
În acest sens, industria in domeniu a adoptat tehnologii de control al accesului mai sigure, care cresc simultan nivelul de securitate, prioritizează experiența utilizatorului și sporesc eficiența gestionării acreditărilor. Conform studiului HID Global, în 2020, 58% dintre organizații au implementat cel puțin o formă de tehnologie de acreditare mai sigură, dispozitivul mobil fiind principala soluție avansată de acreditare.
Confidențialitatea datelor
Soluțiile moderne care asigură securitatea informațiilor de identificare personală constituie o bună practică de afaceri și garantează conformitatea cu reglementările emergente. Tehnologia de acreditare Seos® de la HID, de exemplu, folosește standarde deschise revizuite pe scară largă și cea mai bună criptografie din clasă, pentru o protecție inegalabilă a confidențialității. Fundamentat pe o infrastructură bazată pe software, Seos asigură identități de încredere pe orice factor de formă și poate fi extins și pentru alte aplicații decât controlul accesului fizic.
Organizațiile obțin astfel flexibilitate în asigurarea confidențialității cu combinația unică de factori de formă și aplicații. Seos utilizează o abordare de securitate stratificată care include Secure Identity Object sau SIO® – un model de date protejat criptografic pentru stocarea datelor de identitate securizate.
Caracteristicile definitorii includ:
• Informații unice de identitate digitală atribuite utilizatorului
• Legat criptografic de dispozitiv
• Semnat la momentul creării și validat de fiecare dată când sunt utilizate acreditările
• Criptat pentru a împiedica o parte neautorizată să citească ID-ul de utilizator încorporat
Provocări
În cadrul sistemelor de control al accesului, lacunele de securitate nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber și, prin urmare, adesea, nu sunt considerate ca prioritate de vârf. Unii susțin perspectiva că ecosistemul lor actual de control al accesului este „destul de bun” pentru că „nu am avut încă o breșă”, totuși există o înțelegere tot mai mare a riscurilor semnificative de securitate pe care le poate aduce un sistem de control al accesului învechit.
Utilizarea continuă a cardurilor cu bandă magnetică, a tehnologiei codurilor de bare și a cardurilor Prox de 125 kHz expun organizațiile la riscul de falsificare și clonare a acreditărilor, lucru care a fost demonstrat pe scară largă și este accesibil chiar și pentru cei mai puțin sofisticați dintre infractori.
În plus, există riscuri asociate cu comunicarea dintre cititor și controler cu protocolul Wiegand utilizat în mod obișnuit, în comparație cu standardul mai recent Open Supervised Device Protocol (OSDP). În timp ce Wiegand expune organizațiile la atacurile de tip man-in-the-middle, OSDP este un standard în evoluție, cu criptare AES-128 și monitorizare prin cablu, făcându-l o opțiune mai sigură, mai robustă în viitor, pentru o mai bună guvernare a comunicațiilor de control al accesului fizic.
Securitate inertă
Soluțiile moderne de control al accesului, în special cele mobile, sunt în mod inerent mai sigure. Când un card este pierdut, de exemplu, întârzierile în raportarea pierderii indică posibilitatea unei utilizări greșite.
Cu credențialele mobile, pe de altă parte, este mult mai facilă diminuarea riscului, deoarece un telefon mobil pierdut va fi raportat aproape imediat. Modernizarea include si cerințele emergente de confidențialitate a datelor. HID Origo™, platforma cloud pentru controlul accesului fizic a HID Global, de exemplu, este certificată ISO 27001, standard internațional de securitate ce servește ca un cadru pentru sistemele de management al securității informațiilor.
Acesta specifică cele mai bune practici de securitate, stabilește controale pentru gestionarea riscurilor și protejează datele. În plus, HID Global’s Seos este prima acreditare din industrie certificată la cel mai înalt nivel de securitate IT stabilit de furnizorul independent de servicii de testare TUV Informationstechnik GmbH.
Certificarea reprezintă o validare acreditată, că HID menține confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor clienților în conformitate cu practicile internaționale de securitate de vârf în industrie. Prin adaptarea la standardele moderne, securitatea poate răspunde cerințelor legislative și de reglementare pentru o securitate sporită. Modernizarea înseamnă, de asemenea, că organizațiile sunt bine situate pentru a răspunde cerinței unui control îmbunătățit al accesului.
2. Comoditatea în utilizare
Utilizatorii se așteaptă din ce în ce mai mult la un nivel ridicat de confort în experiența lor de control al accesului. Pentru a atinge acest scop, accesul mobil este esențial – telefoanele, tabletele, ceasurile și alte dispozitive mobile oferă utilizatorilor finali alegere și ușurință în utilizare, împreună cu modalități noi și mai convenabile de a deschide puncte de acces.
Cu dispozitivele mobile, astăzi mereu la îndemână, utilizatorii nu trebuie să întrețină și să poarte cu sine mai multe carduri sau chei. Iar acoperirea mai largă a standardului de comunicații Bluetooth Smart, de exemplu, face posibilă comunicarea cu cititoarele de la distanțe mai mari, susținând inițiativele de sănătate și siguranță. În plus, unii senzori pentru dispozitive inteligente permit detectarea gesturilor, oferind posibilitatea de a debloca ușile prin gesturi intuitive, oferind atât confort, cât și un nivel suplimentar de autentificare prin intermediul dispozitivului mobil.
În general, se estimează că vor fi utilizate aproape 235 de milioane de dispozitive inteligente portabile până în 2024. Având în vedere comoditatea în utilizare, aceste dispozitive „întotdeauna în funcțiune” sunt candidați firești pentru aplicațiile de control al accesului.
Tendința către touchless
Controlul de acces fără atingere a apărut în prim-plan în timpul pandemiei de COVID-19, deoarece oamenii au căutat să minimizeze contactul interpersonal și de suprafață. Dar profesioniștii în securitate văd avantajele acestei soluții, care se extind dincolo de sănătate și siguranță, în special în promisiunea îmbunătățirii confortului utilizatorului.
Când HID a întrebat despre driverele de top pentru a actualiza controlul accesului fizic, soluțiile fără atingere s-au aflat în fruntea listei, 41% dintre directorii de securitate menționându-le ca un factor de motivare major. Cu o conștientizare sporită privind beneficiile pentru sănătate și securitate ale tehnologiilor fără atingere, profesioniștii în securitate le recunosc din ce în ce mai mult ca un factor- cheie în confortul utilizatorului în viitor.
Soluții integrate
Liderii de securitate văd, de asemenea, un beneficiu pentru utilizatori în integrarea aplicațiilor de management și implicare a clădirilor terță parte. Atunci când este integrat cu aplicațiile de gestionare a clădirilor și gestionarea controlului accesului bazat pe cloud, accesul mobil oferă o captare sporită a datelor, un plus de confort, securitate avansată și flexibilitate.
Administratorii clădirilor obțin noi oportunități de a relaționa cu chiriașii și de a obține informațiile necesare pentru un control mai eficient al sistemelor de bază, cum ar fi iluminatul și HVAC, în timp ce profesioniștii în securitate pot furniza și revoca cu ușurință acreditările pentru personal, contractori și vizitatori prin aer, pentru o utilizare rapidă și convenabilă.
3. Flexibilitate
Capacitatea de a emite și de a revoca credențialele de la distanță nu doar îmbunătățește experiența utilizatorului final, dar oferă o flexibilitate suplimentară pentru profesioniștii în securitate, deoarece încearcă să gestioneze locul de muncă modern, ce poate include convenții de lucru la distanță și hibride. În acest mediu, profesioniștii în securitate pot profita de flexibilitatea acreditării de la distanță pentru a crește eficiența operațională.
Echipele de securitate câștigă, de asemenea, flexibilitate suplimentară, prin adoptarea unei tehnologii de citire de ultimă oră, cum ar fi cititoarele HID Signo™ și platformele de credențiale extrem de sigure, cum ar fi Seos. Aceste soluții fac posibilă adaptarea și extinderea cu ușurință a sistemelor de control al accesului fizic pe măsură ce apar noile tehnologii. FLEXIBIL PRIN DESIGN Cititoarele HID Signo sunt flexibile prin design, capabile de interoperabilitate cu peste 15 tehnologii de acreditare, inclusiv Seos, HID Mobile Access®, MIFARE® DESFire® EV1/EV2/EV3, iCLASS® și multe altele.
Acest suport de credențiale de neegalat se extinde și dincolo de tehnologiile actuale. Un singur cititor HID Signo este, de asemenea, capabil să suporte tehnologiile de credențiale vechi, inclusiv HID Proximity, Indala Proximity, AWID Proximity și EM Proximity.
Astfel, această capacitate nu oferă doar opțiunea, ci simplifică de fapt migrarea către tehnologii moderne de credențiale, cum ar fi HID Mobile Access, care acceptă peste 250 de dispozitive mobile și capabilități lOS/Android. Se dobândește astfel flexibilitate suplimentară în gestionarea upgrade-urilor de firmware și vor putea deservi cititoarele de la distanță, fără ca un inginer să atingă fizic sau chiar să se deplaseze la locația fiecărui cititor.
Soluția? O platformă pentru a genera valoare, organizațiile au nevoie de o platformă suficient de flexibilă ce poate suporta mai multe aplicații pentru gestionarea nu numai a accesului fizic (de exemplu, clădiri), ci și a accesului logic (de exemplu, autentificare pe computer/software, timp și prezență etc.). Momentele de schimbare oferă o oportunitate de a tranziționa către această direcție. De exemplu, o organizație poate adăuga noi integrări, cum ar fi managementul vizitatorilor sau servicii de localizare, sau aplicații precum timpul și prezența, managementul securizat de imprimare, biometrie, vânzări fără numerar și multe altele.
Acesta este un moment oportun pentru migrarea către o platformă care acceptă tehnologia smart card (Seos) și soluții contactless wearable sau smartphone, combinând controlul accesului cu aplicații extinse, astfel încât angajații să poată transporta un singur card sau dispozitiv pentru mai multe scopuri. O platformă permite ca administrarea să fie centralizată într-un singur sistem eficient și rentabil.
În acest fel, organizațiile pot crea o soluție de securitate complet interoperabilă, pe mai multe straturi, în rețelele, sistemele și facilitățile companiei. O astfel de mișcare poziționează strategiile de securitate pentru succesul viitor, permițând organizațiilor să migreze către tehnologii moderne de citire și acreditări.
Securitatea, confidențialitatea datelor, comoditatea în utilizare și flexibilitatea merg mână în mână
Organizațiile au nevoie de soluții modernizate de control al accesului pentru a susține cerințele simultane de securitate, confidențialitate a datelor, confort și flexibilitate. Cu presiunea ciclurilor constante de reîmprospătare și a mediului „propriului dispozitiv” (BYOD) în creștere – împreună cu accesul sporit la rețea prin intermediul dispozitivelor mobile – securitatea trebuie să ofere un nivel nou și mai ridicat de reacție. Modernizarea conduce la succes.
Dincolo de soluțiile tradiționale
Soluțiile de securitate tradiționale, care utilizează tehnologie proprietară, sunt adesea prea statice, oferind puține sau niciun fel de posibilități de îmbunătățire funcțională. Incapabile să se adapteze, organizațiile sunt ținte ușoare pentru atac. Adesea, aceste tehnologii moștenite sunt dependente de software, dispozitive, protocoale și produse învechite, ceea ce face dificilă schimbarea infrastructurii de control al accesului.
Modernizarea schimbă dinamica. Adoptarea tehnologiilor interoperabile cu cele mai recente credențiale de înaltă frecvență și standarde moderne de criptare asigură securitatea flexibilă și sigură, făcând mult mai ușor pentru organizații să accepte noi funcționalități și niveluri mai ridicate de confidențialitate a datelor.
Astfel de soluții permit furnizarea de credențiale de identitate securizate pe dispozitivele inteligente, oferind organizațiilor flexibilitatea de a utiliza carduri inteligente, dispozitive mobile sau ambele. Și oferă beneficii suplimentare de afaceri, cu funcționalități pentru controlul accesului dincolo de ușă.
Actualizarea tehnologiei de control al accesului: O investiție solidă
Organizațiile care continuă să investească în tehnologie învechită nu vor putea niciodată să progreseze la cel mai bun control al accesului în securitate și management al confidențialității datelor, cu toată comoditatea și funcționalitatea acestora. Prin înlocuirea sistemelor mai vechi cu noile standarde tehnologice, chiar și treptat în timp, liderii de securitate pot minimiza riscul unor evenimente grave în viitor.
Cea mai bună abordare este să fii proactiv. Există întotdeauna motive pentru a evita sau a întârzia schimbarea, inclusiv limitările bugetare și preocupările legate de impactul schimbării asupra productivității și fluxului de lucru. Dar întârzierea schimbării poate fi deosebit de periculoasă în infrastructura de control al accesului, unde o combinație de tehnologiei învechită și amenințări de securitate crescânde pot afecta capacitatea unei organizații de a-și proteja oamenii, facilitățile și activele de date.
Soluțiile de control al accesului ar trebui să permită organizațiilor să adopte cu ușurință capabilități viitoare fără a perturba operațiunile de afaceri în derulare. Deși investițiile sunt necesare pentru schimbare, există și o rentabilitate pozitivă a acelui angajament bugetar, realizat prin operațiuni de securitate îmbunătățite, fluxuri de lucru mai eficiente și/sau prime de asigurare reduse datorită unui management mai bun al riscului. În plus, eficientizarea costurilor poate fi realizată prin migrarea de la cardurile Prox de 125 kHz la o tehnologie de autentificare extrem de sigură, precum Seos, integrând totodată HID Mobile Access, care oferă o mai bună predictibilitate a costurilor de licențiere a ID-ului mobil cu facturarea abonamentului.
Luând măsuri pentru a evita un eveniment de securitate care să afecteze forța de muncă a organizației sau datele clienților, liderii de securitate pot preveni problemele juridice costisitoare pe termen lung sau impactul mărcii, care poate dura ani de zile pentru a fi rezolvate.
Concluzie
De multe ori, este nevoie de un eveniment neașteptat sau de o încălcare a securității pentru a determina o organizație să își actualizeze sistemul de control al accesului. Este momentul acum ca managerii de securitate să ia măsuri pentru a se îndrepta către un standard de control al accesului mai fiabil și mai actualizat, care să permită organizațiilor lor să răspundă cu încredere nevoii de securitate și confidențialitate, cu o investiție ce se va amortiza ușor în viitor.
Abordarea aspectelor pozitive ale schimbării necesită o platformă de control al accesului care să îndeplinească cerințele actuale și să fie suficient de flexibilă pentru a răspunde nevoilor viitoare, toate respectând în același timp cele mai înalte niveluri de confidențialitate a datelor, confort pentru utilizator și flexibilitate. În acest scop, sistemele de control al accesului fizic HID sunt greu de compromis, dar ușor de implementat: ușor de instalat, utilizat, gestionat și actualizat.
Pentru mai multe detalii și produse, accesați pagina Siel Invest.