Pe scurt:
- Investiție estimată la 7 milioane de euro
- Termen de finalizare prevăzut pentru 2026
- Clădirea va fi integrată în cadrul Spitalului Obregia
- Proiectul de construire este demarat de Fundația Metropolis prin inițiativă “Spitale Publice din Bani Privați”
Pe larg:
Prin inițiativă “Spitale Publice din Bani Privați”, Fundația Metropolis a demarat un proiect de construire a unei noi clinici de psihiatrie pediatrică. Aceasta va fi localizată în cadrul Spitalului Obregia, iar investiția totală este estimată la peste 7 milioane de euro.
Clădirea va avea 3,000 mp, pe un regim de înălțime subsol + parter + 3 etaje. Va avea 72 de paturi distribuite pe 4 etaje, fiecare etaj fiind dedicat nevoilor specifice diferitelor grupe de vârstă.
Clinica devine astfel cea mai mare de acest tip în România, incluzând facilități moderne pentru tratamente complexe, evaluări psihologice, tratamente pentru tulburări cauzate de consumul de substanțe psihoactive și terapii de grup. În plus, clinica va include și spatii pentru internarea copiilor cu nevoi complexe, săli de terapie, zone de joacă, spații educaționale și de socializare, toate concepute pentru a sprijini recuperarea și dezvoltarea armonioasă.
Odată cu finalizarea lucrărilor, care este prevăzută pentru 2026, clădirea va fi integrată în structura spitalului public.
Codin Maticiuc, inițiatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați, a declarat că „Am renovat, utilat, făcut acțiuni în 33 de spitale din țara asta. Acum plecăm la un nou drum, construim un spital de la zero. De început, știm cum începem. Neavând întreaga sumă, nu știm când o sa terminăm. Să ne ajute Dumnezeu.”
Lansată simbolic pe 10 octombrie, de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, campania are scopul de a sensibiliza publicul cu privire la importanța sănătății mintale și de a mobiliza resursele necesare pentru construirea unei noi clinici de psihiatrie pediatrică.
Prin inițiativa #SpitalePubliceDinBaniPrivati, Fundația Metropolis a investit până acum peste 5 milioane de euro în renovarea și dotarea a 33 de spitale din 18 orașe.