Campusul preuniversitar PTTR construit la standard NZEB va fi cel mai mare și modern din țară

iulie 3, 2024

Pe scurt:

  • 5 clădiri construite la standard NZEB
  • Lucrările de construcții vor începe în 2025
  • Investiție de 46 de milioane de euro
  • PTTR va deveni cel mai mare și modern campus preuniversitar din țară.

Pe larg:

Colegiul Tehnic de Poșta și Telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR) care a fost încadrat în clasa I de risc seismic urmează să fie reconstruit. Investiția se ridică la aproximativ 46 de milioane de euro, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu prezentând în fața Consiliului Profesoral PTTR conceptul noului campus educațional. Acesta va include 5 clădiri noi construite la standard NZEB.

Momentan se lucrează la studiul de fezabilitate și la proiectul tehnic, urmând ca lucrările de construcții să înceapă în anul 2025.

Ciprian Ciucu a afirmat că „avem conceptul viitorului campus școlar și vom avea și finanțarea. Am depus cerere ca proiectul să fie finanțat cu 45,7 milioane de euro, prin Programul național «Scoli sigure și sănătoase», demarat de Ministerul Dezvoltării. Banii vor acoperi cheltuielile pentru reconstruirea campusului. Toate cele cinci corpuri vor fi clădiri NZEB, ridicate la standarde europene, care să le asigure copiilor noștri cele mai bune condiții de învățare. Proiectul a fost adoptat ieri de Consiliul Local, la propunerea mea. PTTR va deveni cel mai mare și modern campus preuniversitar din țară.

De conceptul proiectului se ocupă Centrul de Inovare și Proiectare Urbană Sector 6 SRL, care vor demara inclusiv procedurile de elaborare a PUD și avizare. Se estimează că toate documentațiile vor fi finalizate în luna septembrie.

PTTR va include 70 de săli de clase, bazin de înot, terenuri de sport (inclusiv pe acoperiș),  ateliere de practică, sală de masă, cantină, sală de conferință, laboratoare de 60 mp, zonă de recreere, cămin, locuri de parcare, și centru de informare.