Amazon Games deschide un studio de dezvoltare in București

mai 27, 2024

Amazon Games a deschis un nou studio în București. Acesta extinde angajamentul companiei de a dezvolta și lansa jocuri, pe măsură ce se alătură echipelor de dezvoltare existente din Orange County, Montreal, San Diego și Seattle. Mai mult, Amazon Games angajează în mod activ pentru a construi o echipa talentată, cu multe roluri active deschise acum.

Mișcarea vine la o săptămână după ce un alt mare producător de jocuri video, Gameloft, a confirmat planurile de a-și închide biroul din Cluj Napoca cu aproape 140 de angajați, dar își păstrează biroul din București deschis.

Amazon Games se concentrează pe dezvoltarea și publicarea de jocuri grozave și avem în fața noastră o foaie de parcurs ambițioasă pe termen lung”, a declarat Christoph Hartmann, VP Amazon Games. „Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a fost un pas natural pentru noi, pe măsură ce ne ocupăm de portofoliul nostru larg. Bucureștiul este cunoscut ca unul dintre cele mai mari orașe europene emergente pentru dezvoltarea jocurilor și așteptăm cu nerăbdare să profităm de bogatul bazin de talente,” mai spune acesta.

Compania l-a numit pe fostul director general al Ubisoft București, Cristian Pană, pentru a conduce echipa din capitală. Portofoliul Amazon Games include în prezent două titluri de servicii live sub forma New World și Lost Ark. Compania lucrează, de asemenea, la următoarea iterație a Tomb Raider alături de Crystal Dynamics și are în curs de dezvoltare un proiect MMO bazat pe Lord of the Rings.