S-a lansat licitația pentru construirea SRU Craiova, proiect ce ajunge la 2.1 miliarde lei

iulie 18, 2024

Pe scurt:

  • S-a dat startul pachetului 2 al construirii SRU Craiova
  • Valoare contract: 2.1 miliarde lei
  • Cofinanțare de Uniunea Europeană prin Programul Sănătate

Pe larg:

S-a dat startul licitației pentru contractul ce are în vedere construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova (pachetul 2), în valoare de 2.1 miliarde de lei. Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Sănătate, licitația a fost pornită de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

În descrierea licitației de pe SEAP se arată că „obiectivul propus, cu funcțiunea spital regional de urgență este compus din clădire spital, clădire tehnică TSB, clădire stație gaze medicale, clădiri cabine poartă, la care se adaugă amenajări exterioare (peisagistică, drumuri și platforme, rețele exterioare); heliport; fermă fotovoltaică; branșamente.”

Spitalul Regional de Urgență Craiova va dispune de 807 paturi, heliport, spații dedicate dezvoltării profesionale a medicilor și asistenților, ambulatoriu de specialitate, șase centre medicale. Acesta trebuie finalizat până pe 31 decembrie 2028. Prima fază a proiectului ce a constat în organizarea șantierului, excavații generale, foraje alimentare cu apă, împrejmuirea terenului și demolarea clădirii existente a fost atribuită asocierii dintre Synergy Construct și Dramiron Trade. Valoarea acestui contract a fost de 44.5 milioane de lei, iar lucrările au demarat în luna iunie a anului curent.

Pozele aparțin: (c) SRU Craiova