Metrorex relansează licitația pentru lucrări de arhitectură și cale de rulare la Magistrala 6 de metrou

august 1, 2024

Pe scurt:

  • Contract de 1,66 miliarde lei fără TVA
  • Durata contractului este de 44 de luni
  • Finanțare din bugetul de stat
  • Criteriu de atribuire: „cel mai bun raport calitate – preț”

Pe larg:

Metrorex a confirmarea publicarea în Sistemul de Achiziții Publici (SEAP), în data de 31.07.2024, a „anunțului de participare prin care a fost demarată procedura de atribuire, prin „licitație deschisă”, a contractului de achiziție sectorială având ca obiect: Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Pachet 2: Proiectare și execuție lucrări de arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și curenți slabi.”

Se reia, așadar, licitația pentru lucrările de arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și curenți slabi pentru Magistrala 6 de metrou. Contractul este estimat la 1,66 miliarde lei, fără TVA, iar durata estimată este de 44 de luni.

Metrorex a lansat aceeași licitație și anul trecut, însă a fost anulată în octombrie din cauza lipsei ofertelor depuse. Obiectivul contractului constituie lucrări de execuție pentru compartimentări, finisaje, instalații electromecanice, telecomunicații, cale de rulare, inclusiv șina a treia și fir de contact aerian în toate stațiile de pe Magistrala 6 1Mai – Aeroportul Internațional Henri Coandă, dar și achiziția de servicii de proiectare.

Finanțarea este asigurată din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Termenul limitată de depus a ofertelor este data de 10.09.2024, ora 15:00, iar principalul criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preț.”