Parcare subterană de 43 de milioane de euro în Oradea

august 1, 2024

Pe scurt:

  • Investiție de 225 milioane lei
  • Termen de execuție 24 de luni
  • În cursul acestui an se dă startul licitaților

Pe larg:

Consiliul Local Oradea a aprobat recent studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei parcări, cât și procedura de expropriere a 2180 mp de teren și a edificatelor în vederea realizării obiectivului de investiții “Regenerare Urbană – Cartier Nufărul 1.”

Se are, astfel, în vedere construirea unei parcări subterane cu circa 1000 de locuri, dar și a unui parc în zona Onisifor Ghibu. Parcarea subterană va fi construită sub actualul parc din zona Ghibu, și sub o parte din curtea școlii Onisifor Ghibu. Deasupra parcării va fi un parc cu zone verzi și terenuri de joacă.

Investiția se ridică la aproape 225 milioane de lei, cu un termen de execuție de 24 de luni. Demararea lucrărilor de execuție, atât la parcare cât și la partea de regenerare urbană, este estimată ca va începe în primăvara anului viitor. În cursul acestui an se va da startul procedurilor de licitație.

Despre regenerarea urbană, primarul Florin Birta a declarat că “acesta este unul din cartierele în care s-a investit cel mai puțin în ultimii 10 – 15 ani. Având în vedere că în această vară se vor încheia lucrările la proiectul Geotermal – Nufărul 1, urmează să demarăm procedura pentru partea de regenerare urbană. În principal am mers pe achiziționarea terenurilor/construcțiilor, uzând de expropriere doar acolo unde au fost construcții ușoare, realizate pe terenuri proprietatea municipiului sau a statului. Ceea ce e important este că toată suprafața necesară pentru regenerarea urbană este a municipiului și că astfel putem merge mai departe”.

Au fost depuse deja trei cereri de finanțare, în valoare de 45 de milioane de euro, incluzând spațiile verzi, trotuarele, locurile de joacă, pistele de biciclete, drumurile și parcările.