Validarea documentației pentru autostrada care va continua DEx12 Craiova – Pitești

august 1, 2024

Pe scurt:

  • Durată de maximum 34 de luni pentru proiectarea și execuția acestui lot de autostradă
  • Finanțare asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027

Pe larg:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis pentru validare documentația pentru lansarea licitației necesare construcției lotului 3 al Autostrăzii Craiova- Filiași (A6) către ANAP.

Contractul pentru proiectarea și execuția acestui lot de autostradă va avea o durată de maximum 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, urmând ca finanțarea să fie asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Odată ce va avea loc validarea documentației de atribuire de către ANAP, se va anunța și participarea la licitație, precum și data limită pentru depunerea ofertelor. Săptămâna trecută a ajuns la ANAP și documentația pentru celelalte 2 loturi care compun autostrada Craiovei – Filiași (51.5 km), parte a drumului Craiova – Târgu Jiu (120 km).

Mai mult, pe traseul primului lot din Autostrada A6, se vor construi inclusiv 22 de lucrări, din care două viaducte, un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, două parcări de scurtă durată și două noduri rutiere. Se construiește un pasaj peste Drumul Expres Craiova-Pitești, cu o lungime de 384 m și un viaduct în localitatea Ghercești peste Valea Ursoaia cu o lungime de 314 m.