Centrală solară de 24,4 milioane de euro în județul Dolj

august 5, 2024

Pe scurt:

  • Finanțare de 24,4 milioane de euro
  • Construcție în județul Dolj, cu o capacitate de 60 MW
  • 8 parcuri solare în țară, cu o capacitate totală combinată de 451 MW
  • Investiții în România și Polonia de peste 330 milioane de euro

Pe larg:

INVL Renewable Energy Fund I, un fond care investește în proiecte de energie regenerabilă condus de INVL Asset Management, un lider în gestionarea activelor alternative în statele baltice, va primi o finanțare de 24,4 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eiffel Investment Group.

BERD și Fondul de Investiții în Infrastructura Energetică al Eiffel Investment Group din Paris vor acorda această finanțare în două părti egale de 12,2 milioane de euro, fiecare către compania INVL Renewable Energy Fund I din România.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru construcția unei centrale solare în județul Dolj, ce ar urma să aibă o capacitate de 60 MW. Este al doilea proiect al Fondului. Construcția centralelor solare cu o capacitate de 51 MW în România este estimată să fie finalizată până la sfârșitul lunii septembrie. În total, Fondul investește în 8 parcuri solare în țară, cu o capacitate totală combinată de 451 MW.

Apreciem foarte mult încrederea și recunoașterea pe care ni le-au arătat BERD și Eiffel Investment Group. Finanțarea nu doar că ne permite să accelerăm construcția centralelor solare aflate deja în curs de dezvoltare în România, dar contribuie semnificativ și la extinderea capacității de producție a energiei regenerabile în România,” a declarat Liudas Liutkevičius, Managing Partner la INVL Renewable Energy Fund I.

Capacitatea totală a portofoliului de proiecte de energie regenerabilă al INVL Renewable Energy Fund I ajunge la 483 MW. Iar pe lângă proiectele din România, acest Fond dezvoltă parcuri solare cu o capacitate de peste 32 MW și în Polonia. Investițiile în aceste proiecte din România și Polonia vor depăși 330 milioane de euro, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste două țări ar fi finalizate până la sfârșitul trimestrului al III-lea din 2026.