Modernizarea terminalelor Aeroportului Internațional Henri Coandă București

august 7, 2024

Pe scurt:

  • Finanțare de 112,4 milioane de lei din fonduri proprii
  • Asocierea UTI Construction and Facility Management, Somet și Re-Act Now Architecture câștigătoarea contractului
  • Termenul contractului este de 30 de luni

Pe larg:

Asocierea companiilor UTI Construction and Facility Management, Somet și Re-Act Now Architecture a fost desemnată câștigătoarea contractului de 112,4 milioane de lei privind modernizarea terminalelor Plecări Internaționale, Finger și Sosiri la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Finanțarea se va face din fonduri proprii.

Sunt patru obiective fundamentale pentru modernizarea aeroportului, din care unul are în vedere înlocuirea echipamentelor de ventilare și climatizare și a serverului de gestionare a echipamentelor, realizarea unui sistem modern de comandă, control automat și achiziții de date.

Mai mult, proiectul include și lucrări de reamenajare interioară (de la pardoseli, mobilier, finisaje, tavane și până la signalistică), instalarea unui sistem nou de detecție și semnalizare pentru incendiu și modernizarea instalațiilor electrice.

Conform comunicării CNAB „investiția se va derula pe o perioadă de 30 de luni, iar execuția lucrărilor se va realiza etapizat, astfel încât fluxurile de pasageri să fie operaționale, disconfortul pasagerilor fiind minim.”