Licitație de construire pentru Sala Polivalentă Iași

august 13, 2024

Pe scurt:

  • CNI începe procedura de organizare a licitației de construire a sălii polivalente
  • Valoarea proiectului este de aproximativ 96 de milioane de euro
  • Teren de 8 hectare
  • Capacitate maximă de 9,623 de persoane

Pe larg:

Mihai Chirică, primarul municipiului Iași a depus în data de 8 august întreaga documentație elaborată pentru Sala Polivalentă Regina Maria, incluzând proiectul tehnic de execuție, indicatorii tehnico-economici, devizul general, analiza cost-beneficiu și raportul NZEB. Astfel că, în perioada următoare, Compania Națională de Investiții va începe procedura de organizare pentru licitația de construire.

Mihai Chirică a declarat că “Deși drumul către realizarea acestui proiect a fost lung, putem spune acum că lucrurile au intrat în linia dreapta care duce la realizarea sălii polivalente. Sperăm că licitația pentru lucrările de construire va fi demarată cât mai curând, astfel încât ieșenii să se bucure de facilitățile de nivel european pe care le va oferi acest obiectiv unic în regiunea Moldovei.”

Complexul sportiv va avea o formă inspirată din coroana Reginei Maria, urmând să fie construit în zona Moara de Vânt. Terenul de 8 hectare aparține municipalității, și se află în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență (SRU) Iași.

Valoarea estimată a acestui proiect este de 476 milioane de lei, echivalent a 96 de milioane de euro. După specificațiile în documentație, sala va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi, și va avea o capacitate maximă de 9,623 de persoane.

Clădirea va fi construită pe un regim de înălțime D+P+2E+E3 – parțial, cu o arie construită de 12.926,8 mp și o suprafață desfășurată de 39.082,75 mp.

În apropierea imediată a clădirii principale, va fi construită o sală de antrenament cu o arie de 1.832,6 mp și o capacitate maximă de 110 persoane. În cadrul complexului vor mai fi amenajate și terenuri sportive în aer liber, ce vor avea o suprafață totală de 1,666 mp. În plus, complexul sportiv va include parcări pe 3.267,5 mp, străzi pe o suprafață de 5.860 mp, spații verzi pe 59.249,7 mp și alei pietonale pe 11.230 mp.

Proiectul inițial a fost realizat de Sigm Home Projects (proiectant general), Concrete & Design Solutions (proiectant arhitectură) și Allied Engineers Grup (proiectant structură de rezistență). În prezent, este în derulare o licitație pentru revizuirea proiectului tehnic.