O nouă șosea de centură a fost deschisă în România

august 19, 2024

Pe scurt:

  • Lungime totală de 8,3 km
  • Lucrări realizate de SC PORR Construct SRL
  • Pistă de bicicletă cu o lățime de 2,5 m

Pe larg:

Cu o lungime totală de 8,3 km, centura Nojorid este cea de-a treia variantă ocolitoare construită în județul Bihor, după Sântandrei și Sânmartin. Aceasta a fost deschisă integral. Pe lângă centura care ocolește localitatea Nojorid, au mai fost construite și două bretele de legătură, una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu, și una DN 79, spre centrul localității.

Centura Nojorid a făcut parte din lotul II al proiectului ”Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”. Din același lot a făcut parte și Centura Sântandrei, care a fost deschisă circulației în luna mai.

Valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclus, iar finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Lucrările au fost realizate de firma SC PORR Construct SRL. Pe de altă parte, Consiliul Județean Bihor realizează centurile Odorhei, Beiuș și Aleșd, iar circulația pe acestea va urma să fie deschisă în perioada următoare.