Investiție de 250 de milioane de euro pentru un nou spital în Târgu Jiu

august 28, 2024

Pe scurt:

  • Durata de execuție estimată la 31 de luni
  • Investiție de 1,26 miliarde lei cu TVA
  • Lucrări de construcție și montaj de 495 milioane lei cu TVA

Pe larg:

Consiliul Județean Gorj a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare, modernizare și extindere a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 1,26 miliarde lei, echivalent a 250 milioane de euro cu TVA, din care doar lucrările de construcții și montaj sunt 495 milioane lei cu TVA. Durata de execuție este estimată la 31 de luni.

Proiectul include reabilitarea și extinderea Corpului C2 (S+P+5E+E6-partial) ce urmează să ajungă la o suprafață totală de 12,123 mp. În plus, clădirea va fi echipată și cu un ascensor de încărcare de 1,600 kg.

Se va construi, totodată, și o nouă clădire Corp C9 (2S+P+8E+9R+Heliport), cu o suprafață desfășurată totală de 22.670 mp. Clădirea va avea 105 panouri fotovoltaice policristaline cu o putere totală de 39,6 kW, 10 ascensoare cu capacități portante cuprinse între 320 kg și 1,600 kg, o stație de pre-epurare a apei uzate în scop medical, o platformă ridicătoare pentru persoane cu handicap și 7 centrale de tratare a aerului.

Spitalul va fi, de asemenea, echipat cu instalații electrice moderne, corpuri de iluminat de tip LED, iluminat de siguranță, împotriva panicii, pentru circulație, de veghe, instalații de curenți slabi – apelare asistență, televiziune comercială, voce-date CCTV, adresare publică, ceasoficare, control acces, sisteme de detectare și alarmare incendiu, instalații ventilare – climatizare – desfumare, sanitare interioare și exterioare, instalații de stingere a incendiilor, de gaze medicale (oxigen, aer comprimat, vacuum, CO2) și instalații de gaze naturale.