Hidroelectrica modernizează hidrocentralele Vaduri, Remeți si Arcești

septembrie 4, 2024

Hidroelectrica a semnat contracte cu consorțiul format din Hidroserv și UCMH pentru modernizarea hidrocentralelor Vaduri, Remeți și Arcești.

La Hidrocentrala Vaduri, lucrările întreprinse presupun modernizarea hidroagregatului numărul 2 (HA2), stația de 110 kV precum și echipamentele mecanice și electrice aferente centralei și barajului. Prețul de bază al contractului este de 79.196.442, la care se pot adăuga 7.823.304 lei drept cheltuieli diverse și neprevăzute.

În cadrul Hidrocentralei Remeți, Hidroelectrica a inițiat modernizarea hidroagregatului numărul 2 (HA2), a stației de 110 kV, a instalațiilor generale și a nodului de presiune, inclusiv a Barajului Drăgan. Prețul de bază al contractului este de 144,8 milioane lei, la care se pot adăuga 14,3 milioane lei drept cheltuieli diverse și neprevăzute.

Totodată, la Hidrocentrala Arcești urmează să se execute lucrări de modernizare a hidroagregatului numărul 2 și de înlocuire a sistemului de automatizare și monitorizare aferent serviciilor hidroagregatului numărul 1. Contractul are o valoare de bază de 82,3 milioane lei.

Asigurăm investitorii că ne menținem angajamentele de a păstra profitabilitatea companiei, concomitent cu eforturile de modernizare absolut necesare pentru a păstra poziția de lider a Hidroelectrica pe piața energiei. Modernizarea acestor uzine este un pas strategic pentru un portofoliu sigur și eficient. Investițiile în infrastructură sunt fundamentale pentru securitatea energetică a României” – a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai important producător de energie electrică din România, administrând 187 de hidrocentrale cu o capacitate totală de producție de 6,3 MWh. Pe lângă producția de energie verde, Hidroelectrica oferă servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Național și deține un parc eolian de 108 MW în Crucea.