Franke achiziționează WESCO, furnizor premium de hote de bucătărie și filtrarea aerului

octombrie 3, 2024

Grupul Franke preia grupul elvețian WESCO, extinzându-și astfel expertiza de bază în domeniul tehnologiei calității aerului și consolidându-și poziția pe piețele din Elveția și Germania.

Grupul elvețian Franke, cu sediul în Aarburg, a încheiat un acord de vânzare-cumpărare pentru a achiziționa 100% din WESCO Group, producător premium de hote și sisteme de ventilație de bucătărie de ultimă generație din Elveția și Germania. Închiderea tranzacției rămâne condiționată de aprobarea autorităților de concurență relevante.

Filiala Grupului WESCO, WESCO AG, este expertă recunoscută pentru hote de bucătărie și filtrarea aerului în case, școli și birouri din Elveția; berbel Ablufttechnik GmbH, operațiunea germană a Grupului, este o marcă lider de hote și plite cu hote extractor in Germania. În anul financiar 2022/2023, Grupul WESCO a generat vânzări nete de 97 de milioane de franci elvețieni și a angajat un total de 280 de angajați.

WESCO Group va deveni parte a Franke Home Solutions, divizie a Grupului Franke și principalul furnizor mondial de sisteme și soluții inteligente pentru bucătării rezidențiale.

Achiziția WESCO Group oferă grupului Franke oportunitatea de a-și consolida poziția pe piața hotelor extractoare și de a obține progresiv o poziție de lider în Germania și Elveția. Grupul WESCO, prin mărcile sale Wesco și berbel, este puternic reprezentat ca furnizor premium pe piețele hotelor elvețiene și, respectiv, germane și, astfel, completează și întărește oferta Franke atât din perspectivă geografică, cât și strategică. Mai exact, brandul berbel este recunoscut în Germania, cea mai mare piață europeană, pentru soluțiile sale tehnice unice, excelența în producție și design.

Barbara Borra, CEO al Franke Home Solutions: „Achiziționarea WESCO este o potrivire strategică ideală pentru noi. WESCO aduce la Franke tehnologie avansată în domeniul calității aerului, și organizații comerciale solide în Elveția și Germania. Prin valorificarea dimensiunii globale și a puterii financiare a Grupului Franke, putem sprijini creșterea WESCO atât pe piețele sale tradiționale, cât și la nivel internațional. Cu WESCO, am găsit o companie care împărtășește aceleași valori ca și Franke în ceea ce privește calitatea, tehnologia și inovația.”

Beat Ernst, proprietarul WESCO Group: „Ca parte a unui plan de succesiune, am decis să-mi vând compania Grupului Franke. Deoarece nu există succesiune în mediul nostru familial, a fost important pentru mine să găsesc o soluție durabilă care să predea munca noastra de o viață în mâini bune. Franke are expertiza și resursele necesare pentru a utiliza pe deplin potențialul mărcilor noastre și pentru a le poziționa cu și mai mare succes pe piață.”

Grupul Franke, cu sediul central în Aarburg, Elveția, este producător și furnizor global de soluții și echipamente pentru bucătăriile casnice, precum și pentru sectorul profesional de servicii alimentare și prepararea cafelei. Compania este prezentă la nivel mondial și are aproximativ 7.700 de angajați în 35 de țări. Vânzările nete se ridică la aproximativ 2,42 miliarde franci elvețieni. Grupul Franke este deținut de Artemis Group, Elveția. Mai multe informații pe franke.com.

Franke Home Solutions este divizie a Grupului Franke și cel mai important furnizor mondial de sisteme și soluții inteligente pentru bucătăria privată. Divizia este activă la nivel mondial și are aproximativ 4.200 de angajați în peste 30 de țări, generând vânzări nete de 932 milioane de franci elvețieni. Gama de produse acoperă toate domeniile din bucătărie – de la prepararea alimentelor și gătirea lor, până la eliminarea, curățarea și tratarea aerului, extinzându-se spre întreaga casă. Franke Home Solutions oferă consumatorului o experiență nelimitată acasă – simplă, igienică și ecologică. Mai multe informații pe franke.com.

Fondată în 1962, cu sediul în Wettingen, Elveția, WESCO Group este o companie de familie lider, specializată în hote și sisteme de ventilație pentru bucătării, case, birouri și școli. Cu aproximativ 280 de angajați în locații din Elveția (WESCO AG), Germania (berbel Ablufttechnik GmbH) și Italia (Createc srl), Grupul generează vânzări nete anuale de 97 de milioane de franci elvețieni. WESCO reprezintă hote de înaltă calitate și soluții de ventilație „made for Switzerland”, în timp ce berbel impresionează prin produse inovatoare „made in Germany”. Grupul WESCO combină expertiza remarcabilă în ventilație și design și reprezintă cea mai înaltă calitate, eficiență și inovație.