Glamour Floors: Cină conceptuală pentru arhitecți, designeri și Federația Ecvestră Internațională

octombrie 4, 2024

O seară de vis sub stele, alături de elitele călăriei internaționale!”, a fost conceptul culinar creativ la care au participat designeri, arhitecți, organizatori, membrii ai Federației Ecvestre Internaționale, călăreți și oameni de business, pe Domeniul Cantacuzino în preambulul celei de-a IX-a ediție a Karpatia Horse Show.

Organizată de Bloom the World și Glamour Floors, de peste 30 de ani experți în pardoseli profesionale, cina a fost un prilej de socializare și crearea unor parteneriate strategice, la lumina lumânărilor și a astrelor. Decorul feeric, care ne-a purtat cu gândul către Wonderland i-a aparținut Alexei Vilcan, cea care își propune să regăsească bucuria creativității și a exprimării prin cine creative, organizate în locuri neașteptate!

După ce a organizat o masă lângă o cascadă, în vie, într-o peșteră, Alexa și-a regăsit inspirația în lumea ecvestra, creând doua momente epice: sărituri ale cailor peste masa ornata și pregătită de oaspeți! Echipa gastronomică pusa la dispoziție de Satul Banului i-a surprins pe invitați prin arome autentice și preparate tradiționale, păstrând vie inspirația autentică și locala!

Brand-urile au o legătură puternică, atât cu Domeniul Cantacuzino, cât și cu arhitectura și designul vernacular.

Glamour Floors înseamnă reînvierea unei tradiții și continuarea antreprenoriatului românesc în Prahova.

Povestea afacerii de familie a început în 1894, în Măgureni de către Ghita Stan Dobre. Acesta exploata pădurile legendarilor Cantacuzino, dar și a Eforiei Spitalelor Civile pentru a obține parchet forestier. Pe atunci, pădurile erau păstrate doar 80 de ani, apoi copacii se tăiau pentru a elimina bolile și dăunătorii și pentru a se regenera natural. O parte din lemn era tăiat la gater pentru a obține cherestea, cealaltă parte era dusa cu boii la Gara din Ploiești, unde era încărcat în trenuri pentru diverse utilizări, de exemplu încălzirea principalelor spitalele din Capitala.

Deposedat de afacerile și de bunurile sale, în 1948, Ghiță Stan Dobre a transmis totuși povestea lemnului mai departe prin “fibra/ ADN-ul” familiei. Astfel, tradiția este reluată de moștenitori, după anul 1990 în intimitatea unui mic atelier de tâmplărie din Măgureni. Aici încă mai existau o parte dintre uneltele ce păstrau “amprentele și emoțiile” lui Taica Ghiță! “Așchia nu sare departe de trunchi”, spune un vechi proverb românesc. În 1992 renaște afacerea familiei cu lemn, sub numele Glamour Floors. De aceasta data, compania se extinde către pardoseli profesionale și amenajări interioare, furnizare de produse de calitate și servicii.

An de an, GlamourFloors a câștigat experiențe noi și oameni de valoare. În 2022, Glamour Floors a marcat cei 30 de ani de activitate, adăugând portofoliului o extensie a brandului: Taik, mic mobilier, uși de lemn de interior și exterior, realizate în spirit autentic. Reînviind tradiția atelierului de tâmplărie a lui Taica Ghiță, experții Glamour Floors proiectează și executa mic mobilier din lemn din stejar.

Acum, la Măgureni, unde a început “povestea lemnului” din 1894, se realizează la comandă scări de lemn, biblioteci, riflaje, mese, mobilier de recepție.