SITA, furnizor IT în industria aeriană, a deschis în Cluj cel mai nou hub tehnologic global

octombrie 10, 2024

SITA, companie activă în domeniul tehnologiei pentru industria transportului aerian, a deschis un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca. Noul hub va dezvolta soluții pentru a îmbunătăți experiența pasagerilor și pentru a reduce impactul asupra mediului.

Hub-ul SITA din Cluj-Napoca are aproximativ 50 de angajați, cu planuri de extindere, în funcție de dinamica pieței. Centrul face parte dintr-o rețea globală de centre tehnologice, care conectează locații din Londra (Marea Britanie), Letterkenny (Irlanda) și New Delhi (India).

„Noul hub tehnologic din Cluj-Napoca se înscrie într-o strategie mai largă de descentralizare a operațiunilor, de modernizare a procesului de dezvoltare tehnologică și de diversificare a talentelor. Acest lucru ne ajută să abordăm provocările din industrie, inclusiv nevoia de implementare mai rapidă a tehnologiei”, a declarat David Lavorel, CEO al SITA.

„Deși este situat în Europa de Est, hub-ul servește clienților globali și joacă un rol vital în transformarea soluțiilor de procesare a pasagerilor la nivel mondial. Locația sa strategică oferă o mai bună aliniere a fusului orar și proximitate cu regiunile în creștere, cum ar fi Orientul Mijlociu și Asia”, a adăugat el.

În 2023, nivelul transportului aerian a depășit așteptările, iar prognozele IATA au continuat să crească până la 8 miliarde de pasageri la nivel global până în 2040.

Investiția SITA în Cluj-Napoca vine în contextul în care aeroporturile și companiile aeriene investesc miliarde în IT pentru a satisface cererea în creștere a pasagerilor, spun reprezentanții companiei.

Hub-ul este esențial în crearea unor platforme de ultimă generație, cum ar fi SITA Flex, care le permite călătorilor să se înregistreze și să se îmbarce folosind telefonul, reducând timpii de așteptare cu până la 40% la nivel global. În același timp, SITA WorldTracer reduce cu 77% incidentele legate de pierderea bagajelor, reducând în același timp și emisiile de CO2 cu ajutorul sistemului său bazat pe cloud”, spun reprezentanții companiei.