Nicușor Dan: ,,Vom construi cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din țară”

iunie 12, 2024

După ce a câștigat pentru a două oară Primăria Capitalei, Nicușor Dan vine cu un anunț impresionant. Prin Direcția de Asistență Socială, urmează să construiască în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale. Acesta va avea mai multe funcțiuni, și anume: o Bancă de Alimente, o cantină socială, un Centru de formare profesională în domeniul HoReCa pentru persoane vulnerabile, un centru de informare și consiliere pentru femei și centre de zi pentru copii și adulți cu dizabilități.

Complexul va fi format din 4 clădiri, una care este deja finalizată, 2 în curs de finalizare, iar la cea de-a patra lucrările au ajuns la 60%. Potrivit celor spuse de Nicușor Dan ,,colegii de la Asistență Socială vor colecta, depozita și distribui către persoanele aflate în nevoie alimentele donate de producători din industria alimentară și retaileri, alimente care nu mai pot fi vândute, dar sunt potrivite pentru consum.

Mai mult, într-o postare pe Facebook, acesta declară că ,,spunem astfel stop risipei alimentare, îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situații de risc și intrăm în rândul orașelor europene unde acest concept funcționează cu succes de mulți ani. Acest complex va fi și un etalon de eficiență energetică  pentru ca s-a optat pentru un sistem inteligent de utilizare a resurselor naturale, inclusiv prin acoperișuri verzi.”

Se preconizează ca proiectul să fie gata până la sfârșitul anului.