Technopanel: Despre lupta de a rămâne lider într-o piață fluctuantă

mai 23, 2024

Technopanel se remarcă pe piața sistemelor de acoperiș, pereți, și fațade încă din 2007 folosind panouri tip sandwich. Acestea sunt fabricate și instalate destul de rapid, pentru montaj fiind necesară doar înșurubarea pe structură. În comparație cu alte sisteme, panourile sandwich reduce radical timpul de construcție. Dacă ar fi să vorbim de mai multe avantaje, putem include varietatea de forme și finisaje disponibile pe piață, de la rustic, modern, și până la cele care imită lemnul, sau gresia. 

Într-un interviu acordat platformei Infohale.roRoza Koyumdzhiyska, managerul de dezvoltare a produselor și marketing de la Technopanel, spune că “nu există cu adevărat un produs vedetă. Fiecare produs are avantajele sale pentru nevoile specifice ale clientului și ale proiectului. Noi oferim o gamă largă de grosimi pentru fiecare tip de familie de produse, o multitudine de culori și design-uri. De fapt, design-urile profilurilor de tablă metalică pentru panourile noastre de fațadă și perete sunt una dintre ultimele noastre surprize pentru clienți. Am extins portofoliul nostru de profile cu 3 noi profilări: Wave, Diamond și Ribbed.”

Provocările din industria panourilor sandwich

Piața globală a panourile sandwich a fost evaluată la 9.91 miliarde USD în 2023, cu predicții că va crește până la 10.7 miliarde USD anul acesta și 20.51 miliarde până în 2032. 

Însă piața a fost destul de dinamică în ultimii ani, în special în perioada COVID și post-COVID, cu multe provocări în mai toate industriile. Acum că ne referim strict la industria panourilor sandwich, problemele majore au fost legate de aprovizionarea cu materii prime. Până și trendul de remote work și-a pus amprenta în industrie, fiindcă nu există modalitatea de a produce materiale online și a scăzut considerabil forța de muncă.

Au fost multe provocări neașteptate în ultimii ani în aproape fiecare aspect al pieței și procesului nostru de producție, dar Technopanel, ca firmă și echipă de specialiști, a reușit să le depășească și să facă noi investiții, să se extindă și să crească. Perioadele dificile pot arăta cine și ce este solid. Suntem mândri că ne extindem vânzările și piețele, că avem tot mai mulți parteneri și clienți care au încredere în compania noastră, în expertiza și produsele noastre,” spune Koyumdzhiyska.  

Mai mult, declară că “există întotdeauna și provocarea de a oferi ceva nou, ceva mai bun, ceva mai interesant pe piață și către clienți, pentru a-i surprinde în mod plăcut. Principalii noștri factori de conducere sunt clienții și partenerii noștri, proiectele pe care îi ajutăm să le construiască în modul în care și le doresc: cu calitate, estetică și durabilitate.”

Calitate în detrimentul prețului mic

Pe măsură ce jumătatea anului 2024 se apropie de final, observăm diferite tendințe ce remodelează peisajul pieței panourilor sandwich, influențând până și modul în care acestea sunt construite sau izolate. 

Noi putem enumera următoarele:

  • sustenabilitatea vine în centrul atenției și se dorește tot mai mult integrarea tehnologiilor inteligente
  • arhitecții și designerii caută din ce in ce mai multe opțiuni de personalizare a panourilor
  • eficiența devine o forță definitorie, așa că se caută materialelor ușoare, care cântăresc tot mai puțin, iar panourile sandwich sunt în fruntea acestei mișcări.
  • cererea de depozite frigorifice, determinată de expansiunea industriilor alimentare și farmaceutice, influențează enorm piața panourilor sandwich.

Pe de altă parte, trendul pe care îl observă Roza Koyumdzhiyska este “acela că tot mai mulți clienții acordă din ce în ce mai multă atenție produselor durabile, cu eficiență energetică ridicată și caracteristici de calitate. Poate că mai mulți clienți încep să urmeze dictonul „Când plătești mai mult, plătești mai puțin” și aleg calitatea în detrimentul prețului mic.”

Panourile sandwich joacă un rol esențial în modelarea structurilor viitorului. Iar aceste tendințe nu numai că reflectă starea actuală a pieței, dar și sugerează un viitor în care construcțiile si clădirile nu sunt doar funcționale, ci și sustenabile, plăcute din punct de vedere estetic și avansate tehnologic. 

Cum arată viitorul pentru cei de la Tehnopanel? “Compania noastră nu a încetat niciodată să planifice inovații și investiții pentru a dezvolta produsele și serviciile noastre. Este un proces lent, dar avem deja planuri de viitor pentru îmbunătățirea portofoliului nostru de produse,” ne spune în încheiere Koyumdzhiyska. 

Mai multe despre Technopanel puteți afla aici:

Website