Licitație pentru construirea unui campus de învățământ dual, proiect de peste 21 milioane euro

iulie 26, 2024

Pe scurt:

  • Suprafață construită de 2,150 mp și arie desfășurată de 8,500 mp
  • Durată de implementare de 20 de luni
  • Apel de licitație deschis până la 2 septembrie 2024
  • Investiție de 103,5 milioane lei (21 milioane euro)

Pe larg:

Primăria Alba Iulia tocmai a lansat o licitație publică pentru atribuirea lucrărilor de proiectare și execuție a unui campus de învățământ dual numit CRESCENDO. Investiția se ridică la 103,5 milioane de lei (21 de milioane de euro), finanțare ce va fi asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cu o durată de implementare de 20 de luni, companiile care doresc să participe la licitație sunt rugate să trimită documentațiile necesare până pe 2 septembrie 2024, potrivit platformei SEAP.

Campusul urmează să fie amplasat pe un teren din apropierea cartierului Anghel Saligny, și va fi alcătuit din două clădiri noi, o parcare subterană cu 40 de locuri, o pasarelă pietonală de legătură, și amenajarea parcelei aferente investiției, precum și echiparea și dotarea acestora. Clădirile vor avea o suprafață construită de 2,150 mp și o arie desfășurată de 8,500 mp, ridicate conform principiilor NZEB+.

CRESCENDO va reuni 20 de parteneri în cadrul consorțiului, de la primăriile principalelor orașe din județ, la unități de învățământ, și companii private precum Star Assembly, Bosch Automotive, Star Transmission, Elis Pavaje, IPEC, Larry&Cory Vermessungen, Uzina Mecanică Cugir și Nova Grup Cugir.