Institutul de Medicină Iași a primit aprobare de construire: investiție de 350 milioane euro

septembrie 3, 2024

Pe scurt:

  • Valoare estimată la 1,76 miliarde lei, echivalent a 350 milioane euro
  • Regim de înălțime S+P+5E+E6-tehnic
  • Teren de 12 hectare în comuna Miroslava
  • Amprentă la sol de 17,000 mp
  • Suprafață desfășurată de peste 95,000 mp

Pe larg:

Consiliul Județean Iași a aprobat proiectul de construire și dotare a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași, a cărei finanțare va fi realizată prin Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești (PNIIUS).

Valoarea estimată a acestui proiect este de 1,76 miliarde lei, echivalentul a 350 de milioane de euro cu TVA. Consiliul Județean Iași a semnat la finalul lunii august și contractul pentru proiectarea noului spital, contractul fiind câștigat de asocierea dintre Cubicon Invest și Mansart Corporate. Aceștia trebuie să realizeze studiul de fezabilitate și documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor și autorizației de execuție. Termenul de finalizare a acestei etape este stabilit la 4 luni.

Noul spital va fi construit pe un regim de înălțime S+P+5E+E6-tehnic, pe un teren de 12 hectare din comuna Miroslava. Cu o amprentă la sol de 17,000 mp, clădirea va avea o suprafață desfășurată totală de peste 95,000 mp.

Institutul va avea 430 de paturi, urmând să fie un “holding” de spitale și clinici care vor concura la tratamentul bolilor cardiovasculare sau a recuperării cardiologice.

Pe lângă ambulatoriu și triaj primire urgențe, unitatea va mai cuprinde și clinici de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, de chirurgie infantilă, cardiologie, prevenție și recuperare cardiovasculară și îngrijiri paleative cardiovasculare. Vor exista, de asemenea, și farmacii aferente fiecărei clinici, săli de conferințe, policlinică, laboratoare de analize, 2-3 săli de studiu, hotel pentru bolnavii veniți în tratament din alte zone sau țări, grup administrativ, spălătorie, cantină pentru spital, garaj auto, atelier de dezinfecție, și dotare aparatură de ultimă generație.