Hotel celebru urmează să fie transformat în clinică de recuperare

mai 30, 2024

Pe scurt:

  • Achiziție de 501.600 de euro a medicului clujean Florin Mărghitaș.
  • Hotelul Palas va fi transformat într-o clinică de recuperare fizică și psihică, cu o capacitate de 100 de paturi.

Pe larg:

Proprietarul rețelei de sănătate Eurosanclinic, medicul Florin Mărghitaș, tocmai ce a cumpărat la licitație hotelul Palas din stațiunea Slănic-Moldova. Achiziția s-a făcut de la statul român la un preț de 501.600 de euro.

Hotelul fusese redeschis în iulie 2014, fiind sub administrarea RA-APPS Sinaia, aceasta fiind a treia licitație publică organizată de stat pentru vânzarea clădirii. În 2019, prețul hotelului era de 719.300 de euro.

Medicul clujean dorește să transforme clădirea într-o clinică de recuperare fizică și psihică, cu o capacitate de 100 de paturi. Unitatea are demisol, parter, trei etaje și mansardă, cu o suprafață utilă de 1272 mp, și un teren aferent de 1143 mp. Mai mult, dispune de 21 de camere cu baie proprie, un restaurant de 80 de locuri, recepție, 6 camere cu baie comună, hol, și două apartamente.

Achiziția vine cumva normal, având în vedere că anul trecut, medicul clujean a amenajat într-o vilă din spatele hotelului tot o clădire de recuperare fizică și psihică cu 6 paturi de spitalizare de zi și 34 de paturi de spitalizare continuă. Rețeaua de sănătate Eurosanclinic mai numără un spital în Cluj-Napoca, deschis acum 10 ani, și centrul de terapie postcură Resort Codrii Vlăsinului din localitate Vânători.