MedLife finalizează achiziția grupului Antares Clinic

octombrie 2, 2024

MedLife, operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziții de pe piața medicală din România, anunță finalizarea tranzacției cu grupul Antares Clinic, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova.

Achiziția a fost inițiată în luna iulie a acestui an. Drept urmare, MedLife are acum 18 clinici și laboratoare, devenind proprietarul celei mai mari rețele de diagnosticare din regiunea Moldovei.

Înființată în 2006, Antares oferă pacienților o gamă largă de servicii, de la consultații multidisciplinare pentru peste 25 de specialități medicale și servicii de laborator până la investigații imagistice complexe. Pacienții din partea de nord-est a țării vor putea accesa aceste servicii atât pe bază de taxă pentru serviciu, cât și prin planuri de abonament.

Grupul este format din trei unități mari de ambulatoriu situate în Piatra Neamț, Botoșani și Onești, toate dotate cu tehnologie imagistică avansată, precum și două laboratoare în Piatra Neamț și Botoșani. Veniturile Antares Clinic au fost anul trecut de 18,3 milioane lei.

Integrarea noului partener în grup va aduce avantaje semnificative pacienților din regiunea Moldova. Pe lângă prezența noastră în Iași, Galați, Brăila, Piatra Neamț, Roman, Bacău, Suceava și Târgu Neamț – orașe în care avem deja o amprentă puternică în clinici și laboratoare – ne vom consolida și mai mult prezența, în special în zona de imagistica medicala si nu numai. Această extindere aduce rețeaua noastră la 18 unități medicale din această parte a țării, oferind pacienților acces nu numai la medici calificați, ci și la soluții complete de diagnostic”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Pe termen mediu și lung, MedLife își propune și să urmărească tranzacții dincolo de granițele țării, în mai multe țări din regiune.