Green Genius, prezentă și în România, se extinde cu o investiţie BERD de 100 de milioane de euro

octombrie 3, 2024

Pe scurt:

  • Investiție de capital de 100 milioane de euro de la BERD
  • BERD va deveni acționar minoritar al Green Genius
  • Fondurile redirecționate către țările baltice, Polonia, România și alte piețe europene

Pe larg:

Green Genius, dezvoltator de energie regenerabilă și producător independent de energie deținut de Modus Group, urmează să primească o investiție de capital de până la 100 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Această investiție va finanța planurile de expansiune ale Green Genius până în 2029 în diferite țări europene. Fondurile vor fi direcționate către dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de energie regenerabilă în țările baltice, Polonia, România și alte piețe europene.

La finalizarea acordului, care este încă supus aprobării de către autoritățile de concurență din mai multe țări, BERD va deveni acționar minoritar al Green Genius.

Investiția de 100 de milioane de euro va sprijini strategia de creștere europeană a Green Genius, care include dezvoltarea a peste 2 gigawați de energie regenerabilă, accelerarea tranziției la energie curată a Europei și creșterea independenței și securității energetice a regiunii.

Suntem încântați să formăm un parteneriat cu BERD. Acest parteneriat reflectă strategia pe termen lung a Green Genius de a construi în continuare portofoliul de dezvoltare și de a trece la un producător independent de energie. Acest partener instituțional ne va permite să investim mai activ în noi proiecte de energie regenerabilă”, a declarat Ruslan Sklepovič, CEO al Green Genius.

Grzegorz Zielinski, șeful Energiei Europa al BERD, a declarat: „Promovarea energiei regenerabile este esențială pentru obiectivele BERD, iar creșterea securității energetice rămâne o prioritate cheie pentru statele baltice. Nu există o modalitate mai bună de a atinge aceste obiective decât prin parteneriatul cu un client existent din țările noastre de operațiuni, cu care am livrat cu succes numeroase proiecte în ultimul deceniu. Suntem foarte încântați să avem oportunitatea de a deveni acționari la Green Genius și suntem dornici să le susținem ambițiile ecologice și planurile de expansiune în toată Europa.”

Foto via Green Genius