Continental Sibiu investește 45 milioane de euro în extindere cu ocazia aniversării a 20 de ani

iunie 21, 2024

Pe scurt:

  • Investiție de 45 de milioane de euro pentru un nou modul de producție
  • Suprafață de peste 15.000 mp
  • Tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0

Pe larg:

Continental sărbătorește anul acesta 20 de ani la Sibiu, iar Sonok Rivetto, Directorul General al Continental Sibiu a mărturisit că „de-a lungul acestei călătorii de 2 decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar și partenerii noștri, au contribuit la creșterea continuă a echipei noastre, la extinderea activității, la consolidarea competențelor și la construirea încrederii necesare pentru a crește și pe viitor. Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întărește viziunea de a face și de a păstra Continental Sibiu – locul în care să fii – pentru oameni, afaceri și comunitate – acum și în viitor.”

De-a lungul anilor, s-a trecut de la 1 linie de producție la 70, de la 500 de mii la un volum de producție de peste 40 de milioane de unități electronice de control pe an, și peste 1 miliard de euro vânzări.

Compania a marcat astăzi și începerea lucrărilor la noul modul de producție, o investiție de peste 45 de milioane de euro. O parte din aceasta va fi acoperită din fonduri de stat care sunt alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia din România.

Noul modul, cel de-al 7-lea, va avea o suprafață de peste 15.000 mp, iar din aceasta 6.500 mp sunt alocați zonei de producție, iar restul zonelor de logistică, birouri, și spațiilor adiționale. Extinderea Continental Sibiu vine la pachet și cu un nou corp pentru cantina locației. Finalizarea noului modul de producție este planificată la sfârșitul anului viitor, iar începerea producției este programată pentru primăvara anului 2026.

În cadrul noului proiect, operatori, tehnicieni, și ingineri vor lucra împreuna la producția de sisteme inteligente de conducere automată și diverse soluții de mobilitate pentru clienți automotive din lumea. Aceștia vor folosi procese smart ale industriei 4.0 și tehnologii de ultimă oră.