CON-A extinde cu 50 milioane de euro Spitalul Inimii din Târgu Mureș

iunie 26, 2024

Pe scurt:

  • Investiție de 50 de milioane de euro și o durată de implementare a proiectului de 30 de luni.
  • Corp pe regim de înălțime de 2S+P+5E și suprafață de 13.810 mp.

Pe larg:

Asocierea dintre CON-A Operations și Medicare Engineering este câștigătoarea contractului de proiectare și execuție a noului Spital al Inimii din orașul Târgu Mureș. Acest anunț vine după ce contestația competitorilor care fusese admisă inițial de CNSC, a fost până la urmă respinsă de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Din asocierea câștigătoare mai fac parte ca terți și subcontractanți companiile Ham Tehnic, Con-A Mep, NTI Instal, Con-a Facility Management, Condesign, Con-a, Gaz Instal, Skyline Engineering, SBR Soletanche Bachy Fundatii, Hetma International, Draeger Romania, Drager Austria GmbH, MHT Experience, Tesseract Architecture, Con-a Productions, KONE Ascensorul și Helinick.

Valoarea contractului este de 249.75 milioane de lei, echivalentul a 50 de milioane de euro, iar durata de implementare este de 30 de luni. Studiul de fezabilitate a fost realizat de Tesseract Architecture și s-a propus construirea unui nou corp de clădire, Centru Chirurgical Cardiovascular, care este independent structural, dar legat funcțional de spitalul existent în zona partenerului. Corpul are un regim de înălțime de 2S+P+5E, pe o suprafață desfășurată de 13.810 mp și va avea 220 de paturi.

Pe lângă acesta, se propune și construirea unor anexe tehnice, din care un post trafo și grup electrogen, platformă tehnica pentru instalația de gaze medicale și oxigen, gospodăria de incendiu (bazin apă spinklere, camere pompe, bazin de apă hidranți). Vor mai fi amenajate o parcare subterană și un adăpost de protecție civilă la subsolul 2.