Sanador investește 20 de milioane de euro în extinderea Spitalului Clinic Sanador din București

august 2, 2024

Pe scurt:

  • 9 niveluri supraterane și 2 subterane
  • Suprafață construită de 4,000 mp
  • Capacitatea totală a spitalului crește la aproape 500 de paturi

Pe larg:

Prin achiziționarea unui sediu de pe strada Buzești, din imediata apropiere a Spitalului Clinic Sanador, operatorul de servicii medicale private Sanador anunță investirea a aproape 20 de milioane de euro în extinderea acestuia.

Compania a afirmat ca noua clădire va avea 9 niveluri supraterane și 2 subterane, cu o suprafață construită de 4,000 mp, fiind interconectată cu Spitalul Clinic Sanador. Astfel, capacitatea totală a spitalului crește la aproximativ 500 de paturi. Pe lângă noua clădire, extinderea mai include și o nouă cale de acces din strada Buzești, ce va completa ansamblul de clădiri existent format din Centrul Oncologic Sanador, Spitalul Clinic Sanador și Clinica Sanador Buzesti.

Dr. Doris Andronescu, director general și unic proprietar Sanador, a declarat că ,,suntem foarte entuziasmați de această nouă etapă de dezvoltare pentru Sanador. Această investiție de mare amploare va extinde considerabil capacitatea Spitalului Clinic Sanador și va îmbunătăți accesul pacienților la servicii medicale de înaltă calitate.”

Sediul achiziționat va fi eliberat până la sfârșitul primului trimestru al 2025, iar apoi va fi amenajat și adaptat pentru noul scop. Durata de finalizare a proiectului este estimată la sfârșitul anului 2025. Pe lângă extinderea Spitalului Clinic Sanador, operatorul are planuri de dezvoltare și a Centrului Oncologic de pe strada Sevastopol, prin extinderea cu un nou corp de clădire ce ar găzdui un nou accelerator liniar.

2023 a fost cel mai bun an din istoria companiei, înregistrând afaceri de 707,4 milioane de lei, în creștere cu 15% față de anul 2022, potrivit datelor preluate din Termene. Numărul angajaților a crescut la 1,520 de persoane.