OMV Petrom își închiriază cel mai mare sediu din țară unei școli private

mai 29, 2024

Pe scurt:

  • Conducerea OMV Petrom a confirmat închirierea clădirii Petrom City către o școală privată.
  • Cu o suprafață de 11,000 mp, acesta va găzdui până la 1000 de elevi.
  • Petrom City a fost inaugurat în 2010 în cartierul Dămăroaia din București, în urma unei investiții de 130 de milioane de euro.
  • 693 de construcții noi de clădiri de birouri, conform Victa.ro

Pe larg:

Cea mai mare companie românească de petrol și gaze, OMV Petrom, schimbă cu totul folosința turnului de birouri din Petrom City într-o unitate de învățământ. Conducerea a confirmat închirierea clădirii către o școală privată, după ce lucrul de acasă a lăsat acest spațiu gol.

Petrom City a fost inaugurat în 2010 în cartierul Dămăroaia din București, în urma unei investiții de 130 de milioane de euro. Este, totodată, și cel mai mare sediu al unei companii din România, alcătuit din 5 clădiri și un turn cu 10 etaje. Inițial, Petrom City a fost gândit pentru a găzdui aproape 2500 de angajați, care lucrau în opt sedii OMV Petrom din Ploiești și București.

Turnul de birouri a fost deja închiriat de Genesis College, prima școală privată acreditată din București. Cu o suprafață de 11,000 mp, acesta va găzdui până la 1000 de elevi. La doar 100 de metri distanța de clădire, se află școală gimnaziala Genesis, plus campusul lor cu școală primară și grădiniță.

Fondatoarea Genesis College a declarat pentru Profit.ro ca “elevii evaluează astăzi o școală bazându-se pe o multitudine de factori subtili care transcend calitatea programelor educaționale oferite. Familiile își doresc spații personalizate care să cultive aptitudinile copiilor, profesorii își doresc spații care să complimenteze învățarea colaborativă, creativitatea și wellbeing-ul în comunitate. Astăzi este un moment important pentru noi, un moment cheie, în care ni se îndeplinește un vis, de a oferi comunității Genesis College și celor care ni se vor alătura de acum încolo o școală care se va clasa, din toate punctele de vedere, în topul calității educaționale. Acest nou campus este un întreg, un spațiu complet al dezvoltării educaționale, un pas înainte către viitor.

Începând cu pandemia, munca de acasă a devenit o normalitate. Majoritatea corporațiilor și-a restrâns astfel activitatea în spații mult mai mici, lăsând birouri goale pentru alte activități. Asta a dus la o scădere semnificativă de preț, proprietarii clădirilor de birouri fiind dispuși să își ofere spațiile cu până la 60% mai ieftine față de cât cereau acum 3 ani.

Câte construcții noi de birouri sunt în lucru?

Conform Victa.ro, de la începutul anului, sunt 693 de construcții noi de clădiri de birouri, cu o valoare pe șantier estimată la 18.98 miliarde RON. Cele mai multe sunt în București (80), urmate de Bihor (57), Cluj (50), Iași (50) și Timiș (36). Alte 41 de clădiri de birouri sunt în renovare, reparații sau modernizare, și 46 sunt proiecte de extindere.

Sursă articol: Profit.ro