BOG’ART, pionier în sustenabilitate: Printre primele companii de construcții din România care publică un raport de sustenabilitate la standarde internaționale

octombrie 17, 2024

Bog’Art, una dintre cele mai importante și recunoscute companii de construcții din România, își consolidează angajamentul față de un viitor durabil prin publicarea primului său Raport de Sustenabilitate. Această premieră pentru o companie locală nelistată la bursă este o inițiativă inovatoare ce aliniază Bog’Art la standardele internaționale de sustenabilitate și responsabilitate socială, ce vor deveni pentru 2024 norme de raportare aplicablile conform legislației adoptate de Uniunea Europeană.

Bog’Art etalează un portofoliu de peste 650 de proiecte finalizate, ce însumează mai mult de 3 milioane de metri pătrați realizând o valoare contractată de aproximativ 2 miliarde de euro în cei peste 30 de ani de activitate.

Raportul de Sustenabilitate Bog’Art adresează palierele ESG (Environmental, Social, Governance) oferind o viziune transparentă asupra realizărilor, provocărilor și aspirațiilor companiei pe subiecte esențiale precum reziliența economică, protecția mediului și responsabilitatea socială.

Bog’Art a colaborat cu consultantul BuildGreen pentru a dezvolta propriul chestionar menit să evalueze gradul de practici de sustenabilitate atins în șantierele din toată țara, raportându-se la cele mai bune practici din industrie. Propriul sistem de evaluare al șantierelor permite trasabilitate  și urmărirea divergențelor față de cele mai înalte standarde internaționale, preluând modelul Considerate Constructors Scheme din Marea Britanie. Metodologia este aliniată la standardele de raportare GRI, iar obiectivele trasate de companie urmăresc principiile pentru dezvoltare sustenabilă ale Națiunilor Unite. Astfel, viitoarele eforturi de sustenabilitate Bog’Art au o bază robustă și bine fundamentată pentru a urmări obiectivele ambițioase ale companiei în vederea minimizării impactului asupra mediului.

„Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediu, economie și comunitatea în care activăm în calitate de constructori sustenabili. Angajamentul nostru față de o guvernanță corporativă solidă, reducerea impactului asupra mediului și respectul față de oamenii care lucrează alături de noi constituie pilonii esențiali pentru a genera o schimbare pozitivă și durabilă în industria locală de construcții. Suntem încrezători că eforturile noastre continue de perfecționare a bunelor practici, atât în șantiere, cât și la birouri, se reflectă fidel în perspectivele primului Raport de Sustenabilitate Bog’Art.” a declarat Bogdan Doicescu, Group CEO Bog’Art Holding Management.

Bog’Art – U-Center Phase 1 & 2

Raportul complet este disponibil aici.