Luther Immobiliare preia și continuă proiectul „Fosta Fabrica”

octombrie 10, 2024

Pe scurt:

  • 156 de apartamente și 31 de mansarde
  • 70% din proiectul Fosta Fabrica va rămâne în proprietatea și conducerea Luther Imobiliare
  • Complexul include spații comerciale, restaurante, cafenele

Pe larg:

Luther Immobiliare anunță preluarea și continuarea proiectului „Fosta Fabrica”, un amplu proiect de reconversie și consolidare a monumentelor și regenerare urbană.

După achiziție, compania continuă să dezvolte zona, păstrând viziunea transformării unui fost spațiu industrial într-un complex rezidențial, comercial și cultural modern, care îmbină arhitectura anilor 1900 cu funcționalitatea secolului XXI.

Proiectul „Fosta Fabrică” – dezvoltat pe terenul de aproximativ un hectar al unei foste fabrici de bere din zona podului Basarab (fosta fabrică de bere Luther) – își propune să creeze un spațiu de locuit contemporan care să reflecte echilibrul dintre trecut și viitor.

Pe lângă cele 156 de apartamente moderne din Blocul Luther și 31 de mansarde din Mălțărie, complexul include spații comerciale, restaurante, cafenele, unde vor funcționa afacerile unor antreprenori români, precum și birouri, zone de recreere și spații culturale. Unul dintre punctele centrale ale proiectului este conservarea elementelor de patrimoniu industrial, integrate coerent în designul modern.

În esență, proiectul constă dintr-un ansamblu de patru monumente istorice industriale clasa B, o clădire rezidențială complet nouă și numeroase spații verzi.

Cu un nou bloc de locuințe – Blocul Luther, dar și patru monumente care vor fi restaurate – Malțarie, Orzărie, Dregătorie și Casa Luther, proiectul „Fosta Fabrica” ​​se crede că nu este doar un spațiu de locuit, ci și o comunitate urbană.

Este un proiect pe termen lung coordonat de Luther Imobiliare, în contextul căruia dezvoltatorul va vinde doar apartamentele din Blocul Luther și o parte din mansardele din Mălţărie. Astfel, 70% din proiectul Fosta Fabrica va rămâne în proprietatea și conducerea Luther Imobiliare.

Proiectul este destinat celor care doresc să locuiască într-o zonă centrală a Capitalei, dar în același timp să se bucure de liniște și spații verzi.