Stadiul proiectului Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Două loturi urmează să fie finalizate

iunie 26, 2024

Pe scurt:

  • Lot 1 – valoare lucrări 1.24 miliarde lei fără TVA, termen de finalizare 19 octombrie 2024
  • Lot 2 – valoare lucrări 1.46 miliarde lei fără TVA, termen de finalizare 3 octombrie 2024
  • Lot 3 – valoare lucrări 1.09 miliarde lei fără TVA, termen de finalizare 1 noiembrie 2025

Pe larg:

Oficialii au anunțat că lucrările pe lotul 2 al autostrăzii Moldovei A7 se află în linie dreaptă, sperând că vor fi finalizate până la sfărșitul anului. Cu toate că lucrarile au mai întâmpinat dificultăți, pe șantier au sosit primele elemente de tablier metalic aferente uneia dintre structuri, după cum declară secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Scrioșteanu. Montarea va începe săptămâna acesta, iar antreprenorul lotului 2 Mizil – Pietroasele este asocierea Coni SRL (lider) – Trace Group Hold PLC.

În același timp, execuția nodului rutier de la Baba Ana este în curs de finalizare. Se lucrează totodată mecanizat la realizarea rigolelor de acostament, fiind montați parapeți laterali pe primii 10 km stânga-dreapta. Stadiul fizic al lucrărilor pe Lotul 2 a ajuns la 68%, urmând să fie finalizate pe 19 octombrie 2024. Valoarea lucrărilor este de 1.24 miliarde de lei fără TVA.

Pe de altă parte, termenul de finalizare a lucrărilor de pe Lotul 1 Dumbrava-Mizil a fost revizuit. Dacă data inițială era 22 august 2024, lucrările urmează acum să fie finalizate pe 3 octombrie. În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 69%. Pe acest lot de 21 de km lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL, iar valoarea contractului este de 1.46 miliarde lei fără TVA.

În schimb, stadiul fizic al lucrărilor de pe Lotul 3 Pietroasele – Municipiul Buzău este de 5%. Contractul a fost semnat în 2023, iar antreprenorul lotului de 13,9 km este Asocierea Nurol Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Sirketi. Acesta are o valoare de 1.09 miliarde lei fără TVA și urmează să fie finalizat pe 1 noiembrie 2025.