Planul urbanistic zonal al unui nou cartier în Buzău a fost aprobat

iulie 30, 2024

Pe scurt:

  • Ansamblu imobiliar mixt rezidențial/comercial – locuințe colective, dotări și servicii
  • Blocuri de 8 etaje
  • 2 hectare de spații verzi
  • Teren de 6,7 hectare

Pe larg:

Consiliul Local Buzău a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea unui ansamblu imobiliar mixt rezidențial/ comercial – locuințe colective  (S/DS+P+4E-P+6E-P+8E), dotări și servicii, dar și echipamentele publice aferente de către Home Development SRL.

Raluca Elena Bobescu, arhitect șef Primăria Buzău, a declarat că  “proiectul de urbanism tip Plan Urbanistic Zonal este probabil cel mai important proiect de ordonare spațială a unei foste zone agricole buzoiene și transformarea acesteia într-o zonă urbană după toate principiile sustenabilității, rezilienței și modernității. De fapt, ceea ce se propune este un nou lifestyle urban, oferind un mix de componente și facilități adaptate unui stil de viață modern: zone comerciale, locuințe, echipamente publice, spații pentru servicii și de recreere.”

Blocuri de 8 etaje și 2 hectare de spații verzi

Pe terenul de 6,7 hectare al planului urbanistic este propusă o zonă comercială P+1 cu o suprafață de 1,8 hectare care se completeze frontul comercial existent.

La acesta se mai adaugă planul doi al proiectului, și anume o zonă mixtă cu o suprafață de tot 1,8 hectare, care va fi dedicată serviciilor, comerțului și locuințelor. Locuințele colective vor avea un regim variat de înălțime până la 8 etaje, având la parter și etajul 1 rezervate funcțiuni de educație și învățământ pentru a deservi rezidenților și cetățenilor.

Se estimează adăugarea unui stoc de locuințe disponibile buzoienilor de aproximativ 1300 de apartamente, numărul acestora fiind definit cu exactitate după aprobarea PUZ și la fazele următoare de proiectare și analiză a fezabilității investiționale pe etape. În cadrul proiectului se vor regăsi aproape două hectare de spații verzi de calitate care să asigure calitatea vieții și sănătatea buzoienilor,” este intenția investitorului.

Raluca Elena Bobescu a mai adăugat că „pe suprafața de analiză directă de 25 de hectare a PUZ se anticipează dezvoltarea a aproximativ 3000 – 3.500 de unități locative noi și aproximativ 25.000 – 40.000 mp de spații comerciale și de servicii, funcție de capacitatea financiară a viitorilor investitori.”