150 de milioane de euro atribuiți lucrărilor de restaurare și renaturare a bifurcației brațului Bala-Dunăre: Se așteaptă oferte

iunie 20, 2024

Pe scurt:

  • Licitație publică de 150 de milionae de euro.
  • Termenul limită de depunere a ofertelor este 5 august 2024.
  • Durata de implementare a contractului este de 96 de luni, garanție inclusă

Pe larg:

Printr-o licitație publică se vor atribui 743,8 milioane de lei, echivalentul a 150 de milioane de euro, prin Regia Autonomă „Administrația Fluvială a Dunării de Jos” Galați, unui proiect de restaurare și renaturare a zonei de bifurcație a brațului Bala. Lucrarea este prioritară pentru asigurarea condițiilor de navigație și de protecție a mediului pe Dunăre, durata de implementare a contractului fiind de 96 de luni cu tot cu garanție.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul include restaurarea și renaturarea unui braț de bifurcație vechi, de o lungime de 3.4 km, către brațul Bala, care va crea și premise pentru navigație. Totodată, se are în vedere ridicarea nivelului pragului de fund existent pe brațul Bala, de la 0 m MNC la 6,5 m NMC, pentru generarea rezistenței la curgere necesară devierii apelor spre Dunărea Veche. Mai mult, vor fi realizate și lucrări de dragaj în senalul navigabil pe Dunăre (2,5 km), între km 345+500 și km 343, precum și lucrări de siguranță a navigației pe brațul restaurat/ renaturat.

Depunerea ofertelor: condiții

Cei care doresc să participe la licitație, trebuie să facă dovada că media cifrei de afaceri generale anuale pe ultimii 3 ani a fost de cel puțin 200 de milioane lei. Vor trebui, de asemenea, să dovedească și că au dus la bun sfârșit în ultimii 5 ani lucrările noi sau de modernizare/ reabilitare/ consolidare de construcții hidrotehnice portuare sau pentru căi interioare de transport pe apă. Valoarea cumulată a unuia sau a mai multor contracte trebuie să fie de minim 370 de milioane lei fără TVA.

5 august 2024 este data limită pentru primirea ofertelor, care vor fi ulterior departajate pe criteriul cel mai bun raport calitate-preț. Componenta financiară va avea o pondere de 40 de procente în punctaj, pe când cea tehnică de 60 de procente, repartizată astfel:

  • durata suplimentară a perioadei de garanție a lucrărilor, cu excepția lucrărilor de dragaj (15%)
  • planul de management al calității lucrărilor executate (25%)
  • experiența managerului de contract (10%)
  • experiența managerului de proiectare (10%)