Cel mai mare producător de cărămizi din lume inaugurează o nouă fabrică în România

septembrie 12, 2024

Pe scurt:

  • O nouă fabrică de cărămidă în România, în județul Buzău
  • La inaugurare vor fi prezenți membrii din conducerea grupului
  • 7 fabrici deținute de Wienerberger în țară

Pe larg:

Cel mai mare producător de cărămizi din lume, grupul Wienerberger, inaugurează o nouă fabrică de cărămidă în România, și anume în satul Sătuc, comuna Berca, județul Buzău.

Compania este prezentă în România încă din anul 1998, cu 7 fabrici: trei unități de producție pentru pavaje din beton și patru unități de producție pentru cărămizi din ceramică. Aceștia comercializează țigle ceramice sub umbrela brandului Tondach și cărămizi aparente Terca.

Wienerberger este lider pe piață din Europa în materie de țiglă ceramică, lider în Europa Centrală și de Est în ceea ce privește pavajele de beton, dar și cel mai mare producător de cărămizi din lume. Mai mult, în domeniul sistemelor de țevi, compania este unul din principalii furnizori europeni.

La inaugurarea noii fabrici vor fi prezenți principalii membri ai conducerii grupului, Heimo Scheuch, CEO, Gerhard Hanke, CFO, Solveig Menard- Galli, COO East, alături de echipa locală a companiei, Răzvan Boșomoiu, Managing Director pentru România, directorul fabricii din Buzău și directorul de operațiuni.

Vor fi prezenti, de asemena, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu-Ștefan Oprea, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, senatorul Lucian Romașcanu, președinte ales al Consiliului Județean Buzău, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.